Cursussen

In de Bibliotheek

Digisterker

Er zijn steeds meer zaken die je via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom heeft Stichting Digisterker een cursus gemaakt.

Meer over Digisterker

Eenvoudig computeren

In deze cursus leer je omgaan met de computer. Leer de basis van het werken met de computer en internet. Heb je nu nog niet zoveel kennis van het onderwerp, maar wil je het wel leren? Dan is de Klik & Tik cursus voor jou zeer geschikt.

Meer over leren computeren

Parels uit de kunst

Heeft u ook wel eens moeite met het begrijpen van hedendaagse kunst? Dat u in een museum snel langs een kunstwerk loopt omdat u eigenlijk geen idee heeft waar het over gaat. Dat is jammer, want met iets meer informatie wordt deze kunst vaak heel interessant.

Meer over de cursus

Hoe zit dat nu met Windows 10 of 11?

Je werkt al een aantal jaren naar tevredenheid met Windows 10. Maar dit is niet meer de meest recente versie. Wat zijn de verschillen en is het zinvol om over te gaan naar Windows 11? En wat dan als je laptop daarvoor te oud is?

 

Voor meer informatie en opgave

Haal meer uit je Android apparaat

In 5 lessen zal onze docente Alice Zandbergen je laten zien hoe je ( bijna) alles uit je apparaat kunt halen.
Je leert de basisvaardigheden, iets over de instellingen, verbinding maken met het internet, apps downloaden en gebruiken.
Hoe verstuur je een e-mail vanaf je telefoon? Hoe maak je een foto en/of een video?

Voor meer informatie en opgave

Workshop Chat-GPT (AI-kunstmatige intelligentie)

Tijdens de workshop leer je hoe je een Chat-GPT-model kunt gebruiken. Je oefent met het invoeren van tekst en het interpreteren van de gegenereerde reacties.
Na de workshop ben je meer vertrouwd met conversatie-AI en ben je geïnspireerd om deze technologie creatief in te zetten. Een leuke en fijne manier om informatie te verkrijgen van het internet

Voor meer informatie en opgave


Online mogelijkheden

Soofos & Goodhabitz

Als lid van de Bibliotheek heb je ook toegang tot de leerplatformen Soofos en Goodhabitz. Log in met je bibliotheekgegevens en je kunt meteen beginnen met een online cursus!

Meer over Soofos & Goodhabitz

Skillstown

Vanuit Skillstown worden allerlei leuke gratis online trainingen aangeboden. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is toegang aanvragen via de website van de Koninklijke Bibliotheek (de KB).

Meer over Skillstown

SeniorWeb

Of je nu jouw digitale vaardigheden wilt ontwikkelen, op zoek bent naar praktische oplossingen of naar achtergrondinformatie, SeniorWeb helpt je verder. De online cursussen zijn gratis. Je hebt wel een account nodig, dat kun je aanvragen bij de Bibliotheek.

Meer over SeniorWeb

Oefenen.nl

Oefenen.nl is de online plek waar je kunt oefenen met taal, rekenen en internet. En leer ook omgaan met geld, gezondheid, verkeersregels en nog veel meer. Als je thuis oefent is Oefenen.nl gratis.

Meer over Oefenen.nl

JobOn

JobOn is de landelijke community voor iedereen die een volgende stap wil zetten in de loopbaan. Laat je inpireren door hun workshops en webinars.

Meer over JobOn

Werk-portal.nl

Op Werk-portal.nl vind je gratis online programma’s die jou helpen bij het zoeken naar werk en om lekker aan het werk te blijven. Ook zijn er programma’s over taal, omgaan met de computer en social media.

Meer over Werk-portal.nl

Theorie.nl

Oefen voor je theorie-examen voor auto, bromfiets of motor. Zo vergroot je de kans om je examen te halen. Log in met je bibliotheekgegevens en ga direct aan de slag!

Meer over Theorie.nl