Home

 • Vakantielezen

  Ga deze zomer mee op avontuur!

  Meer avontuur

 • Meer gemak bij het inloggen

  We krijgen één inlogsysteem voor alle bibliotheekdiensten zodat het nog gemakkelijker is om gebruik te maken van onze diensten!

  Lees er alles over

 • Lezen in de zomer

  De zomer is het perfecte moment om heerlijk weg te zakken in je strandstoel met een goed boek. Of je nu op zoek bent naar spanning, romantiek, avontuur of iets om gewoon lekker bij weg te dromen, de bieb heeft het allemaal!

  Ontdek de mooiste zomerboeken


Wat gebeurt er in de bieb?

 • Eén inlogsysteem voor alle bibliotheekdiensten

  Vanaf 24 juni 2024 verandert het inloggen bij Bibliotheek Wierden. We stappen samen met alle openbare bibliotheken over op één inlogsysteem.

  21 juni 2024

 • Voorlezers VoorLeesExpress gezocht

  Lees je graag voor? Hou je van taalspelletjes? En help je graag kinderen om hun taalachterstand te verkleinen? VoorleesExpress Wierden/Enter zoekt voorlezers!

  30 mei 2024

 • Kom naar onze landelijke BoekStartdag!

  Op zaterdag 1 juni organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om...

  24 april 2024

 • Lezing Amerikacorrespondent Michiel Vos

  Op 28 mei 2024 verschijnt het boek: Vos in de VS, geschreven door Amerikacorrespondent Michiel Vos. In zijn persoonlijke documentaireserie My America documenteerde...

  10 april 2024

Meer nieuwsberichtenKom langs en ontdek de bieb!

Activiteiten

De Bibliotheek organiseert wekelijks activiteiten, cursussen en inloopspreekuren. Meerdere keren per jaar kun je naar interessante lezingen en ook in de Bibliotheek zelf is van alles te doen. 

Meer over alle activiteiten

Direct naar de agenda

Open+

Wil je ‘s morgens vroeg of ’s avonds laat nog gebruik maken van de Bibliotheek in Wierden en Enter? Geen probleem. Meld je aan voor Open+. Je kunt dan buiten de gebruikelijke openingstijden, zonder aanwezigheid van onze medewerkers, toch terecht in de Bibliotheek.

Meer over Open+

IDO

Het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) is er voor iedereen die vragen heeft over websites van de overheid. Hier kun je terecht als je vragen hebt over bijvoorbeeld toeslagen, belastingen, DigiD, AOW, werk, uitkering, Donorregistratie, Coronacheck, rijbewijs en zorg.

Meer over het IDO

Maak jij al gebruik van onze app?

 1. Download de app


  Ga naar de Appstore of Google Playstore op jouw device en download "Bibliotheek Wise".

 2. Selecteer jouw bieb


  Zoek op plaatsnaam, postcode, pasnummer of huidige locatie en vind jouw bibliotheekvestiging.

 3. Log in


  Log in met jouw "Mijn bibliotheek" gegevens en ontdek de vele mogelijkheden van de app!