Activiteiten

In de Bibliotheek

BasisLab

In het BasisLab krijgt iedereen de kans om kennis te maken met de nieuwste technologie. Heb jij altijd al eens met een 3D-printer, lasersnijder of borduurmachine willen werken? Kom dan naar ons BasisLab.

Meer over het BasisLab

Handwerk cafe

Het bijzondere van dit handwerkcafé is dat alles wat de deelnemers maken wordt gedoneerd aan een goed doel.
Houdt je van haken of breien en wil je hiermee graag een ander blij maken? Dan ben je van harte welkom!  

Meer over het handwerk cafe

Volwassenen

Zin in een lezing, een evenement of een expositie? Met enige regelmaat bieden we interessante en leuke activiteiten aan voor onze volwassen bezoekers. En elke keer organiseren we iets anders. Houd daarom de agenda in de gaten. 

Meer voor volwassenen


Online mogelijkheden

Podcasts

Koptelefoon in de aanslag? Want behalve een luisterboek gaat er natuurlijk niets boven een boekenpodcast. We zetten wat interessante podcasts voor je op een rij. Over lezen, luisteren, boeken en bibliotheken.

Meer over Podcasts

Voorleesfilmpjes

Voorleesfilmpjes zijn goed voor de taalontwikkeling van kinderen én heel handig als je zelf even geen zin of tijd hebt. Er zijn verschillende digitale prentenboeken en voorleesfilmpjes waarvan je gebruik kunt maken.

Meer over Voorleesfilmpjes

Junior Einstein

Junior Einstein is een online leer-en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat honderdduizenden opgaven voor de groep 2 tot en met 8. Bovendien is er heel veel uitleg met video's en uitlegartikelen.

Meer over Junior Einstein

Yoleo

Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. 

Meer over Yoleo

Passend lezen | Superboek

Heb je een leesbeperking door bijvoorbeeld ADHD of dyslexie? Dan kan lezen soms moeilijk zijn. Word lid van Passend Lezen. Tot 18 jaar is dit gratis en krijg je toegang tot Superboek. Met de gesproken boeken en karaoke-boeken van Superboek wordt lezen leuk! 

Ga naar passend lezen | Superboek