Hulp in de Bibliotheek

Heb je een vraag over de Bibliotheek? Vind hier je antwoord.


Naar de Bibliotheek

Je bent altijd van harte welkom om langs te komen in de Bibliotheek. Onze medewerkers en vrijwilligers staan voor je klaar.

Wat zijn de openingstijden en overige gegevens van de Bibliotheek?

Een overzicht van onze vestigingen én de openingstijden vind je hier.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lidmaatschap?

Ja, natuurlijk. Iedereen is welkom om boeken, kranten of tijdschriften te lezen. Je kunt deze als niet-lid alleen niet mee naar huis nemen en niet buiten openingstijden naar binnen. Los daarvan ben je van harte welkom om te studeren of werken in de Bibliotheek of om mee te doen aan een leuke activiteit! Voel je ook vrij om gebruik te maken van de gratis WiFi, vaste computers of printer als je dat wilt.

 

Is de Bibliotheek toegankelijk voor rolstoelen?

Jazeker. De bibliotheek is een openbaar gebouw en toegankelijk voor iedereen. Ook voor mensen die een lichamelijke beperking hebben.


Deelnemen aan activiteiten

Bij de Bibliotheek is van alles te doen! Voor jong en oud organiseren we leuke en leerzame activiteiten. Voel je vrij om mee te doen, nieuwe dingen te ontdekken en mensen te ontmoeten.

Wat is er te doen in de Bibliotheek?

Voor iedereen die zijn of haar wereld wil vergroten zijn er leuke activiteiten te beleven in de Bibliotheek. Van cursussen om je digitale vaardigheden te verbeteren tot creatief bezig zijn in het BasisLab met bijvoorbeeld een 3D-printer of pennen. De meeste activiteiten zijn ook nog eens gratis!

Benieuwd naar al onze activiteiten? Klik dan hier.

Moet ik lid zijn om deel te kunnen nemen?

Nee, je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn om deel te kunnen nemen aan onze activiteiten. Als je lid bent van de Bibliotheek krijg je wel vaak korting bij betaalde activiteiten.

Hoe meld ik me aan voor een activiteit?

Bij al onze activiteiten staat op de website een knop om je aan te melden. Indien nodig kun je dan ook meteen via iDEAL betalen.

Lukt het niet om je aan te melden via de website, neem dan contact met ons op.

Kan ik mijn aanmelding annuleren?

Ben je verhinderd en lukt het niet langer om naar de activiteit te komen, dan kun je jouw aanmelding annuleren. Bij betaalde activiteiten kun je tot een week van te voren jouw aanmelding kosteloos annuleren.

Neem voor het annuleren van een aanmelding contact met ons op.

Kan ik met mijn eigen activiteit terecht in de Bibliotheek?

Wil je een activiteit bij ons organiseren? Of wil je de Bibliotheek graag als vaste stamplaats gebruiken voor jouw club of vereniging? Dat kan als je partner wordt van de Bibliotheek. Bekijk hier de mogelijkheden.


WiFi

Heb je Wifi nodig om te studeren of werken? Of ben je door je internetbundel heen? In de Bibliotheek is er genoeg gratis WiFi voor iedereen.

Wat is het WiFi wachtwoord?

In de Bibliotheek staan bordjes waarop je het WiFi wachtwoord van het gast-netwerk kunt vinden. Mocht je deze zijn misgelopen, dan kun je het wachtwoord ook aan een vrijwilliger of medewerker vragen. 

Wat als ik zelf geen laptop of telefoon heb waarmee ik op WiFi kan?

Dit is geen probleem, via onze vaste computers kun je ook gratis gebruik maken van het internet.

Kan ik studeren of werken in de Bibliotheek?

Wil je in de Bibliotheek komen werken of studeren met je eigen laptop of tablet? Dat kan! Onze bibliotheken hebben werkplekken en gratis WiFi.

 


Gebruik maken van de computer

Om gebruik te maken van de computers in de bibliotheek hoef je verder niets te doen. Als er een vrij is, kun je gewoon beginnen. Iedereen kan gratis gebruikmaken van computers, ook als je geen lid bent. 

Wat kan ik doen op de computer in de Bibliotheek?

Tijdens openingstijden kunnen de computers gebruikt worden voor:

  • internetten en e-mailen
  • beveiligd printen
  • gebruikmaken office-programma's

Het internetten is gratis. Aan printen zijn kosten verbonden.

 

Wat kost het printen en kopiëren?

A4 zwart-wit     0.10 per kopie
A4 kleur           0.50 per kopie
A3 zwart-wit     0.20 per kopie
A3 kleur           1,00 per kopie                    Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op