Hulp bij het abonnement

Alle informatie over jouw abonnement vind je bij de veel gestelde vragen hieronder.


Over jouw abonnement

Ben je verblind door enthousiasme voor de Bibliotheek, spontaan vergeten wat de kleine lettertjes van jouw Bibliotheekabonnement zijn? Geen probleem, we leggen hieronder alles nog rustig even een keer voor je uit. 

Wat zijn de tarieven en voorwaarden van mijn abonnement?

Wil je weten wat je allemaal kunt en mag met je bibliotheekabonnement? Ga dan naar de Lid worden pagina voor meer informatie. Hier vind je ook alle tarieven en voorwaarden.

Kan ik met mijn abonnement e-books lenen?

Jazeker! Als Bibliotheeklid mag je e-books lenen bij de online Bibliotheek. Je hebt de keuze uit duizenden e-books en je bepaalt zelf hoe je de e-books leest. Met een app op je tablet of smartphone. Direct op je e-reader. Of online via je pc of laptop.

Wat doe ik als ik mijn bibliotheekpas kwijt ben?

Meld verlies of diefstal van je bibliotheekpas bij de Bibliotheek door contact met ons op te nemen. Wij blokkeren je pas en controleren meteen of de pas in de Bibliotheek is gevonden. Doe dat zo snel mogelijk, om te voorkomen dat iemand anders misbruik maakt van je lidmaatschap. Jij blijft namelijk zelf verantwoordelijk voor de financiële gevolgen van handelingen en transacties, wanneer de lenerspas wordt gebruikt door iemand anders dan jijzelf en jij de pas niet door ons hebt laten blokkeren.

Kun je de pas niet terugvinden? Een nieuwe pas kun je aanvragen door contact met ons op te nemen. Dit kan via ons contactformulier, per mail, telefonisch of gewoon ter plekke in de Bibliotheek.

Een nieuwe bibliotheekpas kost € 3,50.

Hoe geef ik een adreswijziging door?

Verhuis je binnen de gemeente Wierden? Dan kun je gewoon lid blijven van de Bibliotheek Wierden. Je kunt blijven lenen bij de (dan) dichtstbijzijnde vestiging. 

Verhuis je buiten de gemeente Wierden, dan raden we je aan om lid te worden van de nieuwe dichtsbijzijnde Bibliotheek. Natuurlijk vinden we het jammer om je te zien gaan, maar voor jezelf is dit wel zo praktisch. Vind je de reistijd geen probleem? Dan ben je natuurlijk van harte welkom om bij ons lid te blijven en zien we je graag terug.

Je kan de adreswijziging doorgeven via ons contactformulier.

Kan ik overstappen op een ander abonnement?

Bij de Bibliotheek Wierden maken we gebruik van 2 abonnementen, een jeugd- en een volwassen abonnement. Vanaf 18 jaar wordt een gratis lidmaatschap automatisch omgezet naar een betaald lidmaatschap. Wil je dit niet, zet het lidmaatschap dan tijdig stop.

Wil je overstappen naar een abonnement van bijvoorbeeld de Online Bibliotheek? Zeg dan je huidige Bibliotheek abonnement stop, voordat je een nieuw abonnement afsluit.

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Natuurlijk vinden we het jammer als je weggaat, maar via ons contactformulier kun je jouw abonnement opzeggen als je dat wilt. Zonder opzegging wordt jouw abonnement na afloop automatisch met een jaar verlengd. Wil je jouw lidmaatschap opzeggen? Geef dit dan tijdig aan.

Let op: in het eerste jaar van je abonnement kun je niet tussentijds opzeggen en krijg je ook geen abonnementsgeld terug.


Nog geen lid?

Goed nieuws, dit is makkelijk op te lossen! Iedereen is altijd welkom om lid te worden.

Welke abonnementen zijn er en kan ik me online inschrijven?

Ja, dat kan. Ontdek hier welk abonnement het best bij je past.

Kan ik in de Bibliotheek terecht zonder lid te worden?

Ja, natuurlijk. Iedereen is welkom om boeken, kranten of tijdschriften te lezen. Je kunt deze als niet-lid alleen niet mee naar huis nemen en niet buiten openingstijden naar binnen. Los daarvan ben je van harte welkom om te studeren of werken in de Bibliotheek of om mee te doen aan een leuke activiteit! Voel je ook vrij om gebruik te maken van de gratis WiFi, vaste computers of printer als je dat wilt.

Kan ik de Bibliotheek cadeau doen?

Jazeker. De bon is uitsluitend te gebruiken voor een (nieuw) abonnement. De bon kan niet worden ingewisseld voor contant geld. Klik hier voor meer informatie over de BibliotheekBon.Geen antwoord op je vraag gevonden?

Neem contact met ons op