Kunstcursus Vrouwelijke Kunstenaars

Gepubliceerd op: 28 maart 2024 12:12

Vaak wordt vergeten dat achter deze iconen een vrouw kon schuilen die niet alleen de taak als muze bekleedde maar zelf ook zeer bekwaam was als kunstenaar. Tot elke belangrijke kunststroming in de kunstgeschiedenis behoorden immers ook vrouwen.

Hoe kan het dat we vaak zo weinig over hen weten, en dat het de meesten niet gelukt is om de erkenning te krijgen die ze wel verdienden? En waarin verschilt “vrouwenkunst” van “mannenkunst” en de volgende vraag is natuurlijk: Hoe staan we er nu voor?

Tijdens deze cursus gaat Miranda Nieuwenhuis op deze en andere vragen in, en laat in vier lessen de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de middeleeuwen tot het heden zien. Uiteindelijk komen we aan op de plek waar vrouwen nu staan in de kunstwereld, maar ook in de maatschappij.

Cursusdata
De cursus bestaat uit vier lessen die plaatsvinden in de Bibliotheek Wierden op vrijdagmiddag 5, 12, 19 en 26 april van 14:00 uur tot 16:30 uur.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar: mirandanieuwenhuis@live.nl. De cursusprijs is €80,-, inclusief uitgebreide documentatie, afbeeldingen, koffie/thee en een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe.