ouderemevrouw

Boekenbezorgdienst

Bent u slecht ter been of kunt u om een andere reden de bibliotheek niet bezoeken? De bibliotheek komt naar u toe! Onze boekenbezorgdienst zorgt er voor dat allerlei soorten bibliotheekmaterialen bij u aan huis gebracht worden!

Vooral in deze coronatijd snappen wij dat er behoefte is aan deze service

Hoe gaat het in zijn werk?

U neemt contact op met de Bibliotheek ( tel. 0546-572784.). U vertelt ons welke materialen u het liefst wilt lenen. Een vrijwilliger van de bibliotheek brengt de materialen bij u thuis.

Wat kunt u lenen?

Romans, romans in grote letter, daisyroms en daisyromspeler,  hobbyboeken, informatieve boeken, tijdschriften.

Wat kost het?

U betaalt de jaarlijkse bibliotheekcontributie: kijk hier

 

Gaat lezen niet meer zo goed? Dan zijn er andere mogelijkheden.

Leest u heel graag maar zijn de letters in de boeken te klein? . Met grote letterboeken leest u gewoon door!

Groteletterboeken

De letters in grote letterboeken zijn bijna twee keer zo groot als in gewone romans. Al vele jaren een vertrouwd beeld in de bibliotheek, met spannende en romantische boeken, maar ook Nederlandse literatuur.

Gesproken boek via streaming

Leden van de Bibliotheek kunnen kosteloos en eenvoudig 45.000 gesproken boeken lezen via streaming. Meer informatie vindt u bij Lezen met een leesbeperking.

Daisy-roms en Daisy-speler

 Daisy-roms zijn speciale luisterboeken met meer mogelijkheden dan een gewoon luisterboek. Het complete boek staat meestal op één schijfje, om ze te beluisteren hebt u een daisyspeler nodig. Daarmee kunt u:

  • zelf de voorleessnelheid bepalen
  • het apparaat onthoudt waar u gebleven bent als u stopt met lezen
  • u kunt ‘bladeren’

U kunt een Daisy-speler gemakkelijk uitproberen via uw bibliotheek. U krijgt hierbij natuurlijk ook een Daisy-rom te leen. Is er iets niet in uw bibliotheek aanwezig, dan is reserveren uit de andere vestigingen vaak mogelijk. Wilt u zelf een Daisy-speler aanschaffen, neem dan eerst contact op met uw zorgverzekeraar in verband met de voorwaarden voor vergoeding.

Voor het lenen van een Daisy-rom is de bibliotheek verplicht eenmalig een verklaring leesbeperking te vragen. Voor deze verklaring hoeft u niet langs een arts of specialist. Door uw handtekening te zetten verklaart u dat u een leesbeperking hebt. Vraag voor het formulier één van onze medewerkers.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Bibliotheek Wierden, tel. 0546-572784.

Landelijke dienstverlening Bibliotheekservice Passend Lezen

Lezen kan altijd! Dus ook als je blind, slechtziend of dyslectisch bent. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing. De collectie van Passend Lezen bestaat uit meer dan 70.000 gesproken boeken en een uitgebreide kiosk met circa 175 gesproken titels van populaire kranten en tijdschriften. Daarmee komt leesplezier binnen ieders bereik. De materialen op cd en in braille worden per post verstuurd naar uw huisadres. Klanten van Passend Lezen kunnen een Daisylezer-app op hun iPad of iPhone downloaden. De collectie is exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking. Wilt u meer weten? Kijk op Passend Lezen of bel 070 – 33 81 500. Een jaarabonnement kost € 28.

Leeshulpmiddelen

Bartiméus of Visio kunnen u helpen bij de keuze van het juiste leeshulpmiddel.

Als u ze zelf wilt aanschaffen, kunt u bij uw zorgverzekering vragen of u voor vergoeding in aanmerking komt.

Kijk voor adressen van verkooppunten in Overijssel op Slechtziend.nl

 

Online bibliotheek App
Bent u lid van de bibliotheek, dan kunt u de online bibliotheek app downloaden. U leest heel gemakkelijk een e-book op uw Ipad of tablet. U kunt heel simpel de letters groter maken.
In de app zijn ook luisterboeken te downloaden. Kijk voor meer informatie op: www.onlinebibliotheek.nl