Passend lezen is lezen op jouw manier. Om te lezen, heb je geen letters nodig. Een goed verhaal zit immers tussen je oren, speelt zich af in je eigen fantasie. Passende leesvormen, zoals gesproken boeken, zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn. Of voor mensen die door een andere beperking niet of moeilijk kunnen lezen. De 45.000 gesproken boeken komen uit de collectie van Bibliotheekservice Passend Lezen. Bibliotheekservice Passend Lezen heeft voor iedereen met een leesbeperking een passende oplossing. De Bibliotheekservice is speciaal voor leden.

Bekijk het instructiefilmpje, meld je aan en ga weer lekker lezen!

 

Om gebruik te maken van de gesproken boeken, geef je bij het inschrijven aan dat je een leesbeperking hebt. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen contact met je op om de gegevens en de verklaring te bevestigen. Meer informatie over de inschrijfvoorwaarden vind je op https://www.passendlezen.bibliotheek.nl/.

Hoe werkt het?

Aanmelden

Voor leden van de Bibliotheek is gebruikmaken van de gesproken boeken kosteloos en heel eenvoudig. Ga naar https://www.passendlezen.bibliotheek.nl/ om in te loggen met jouw lidmaatschapsgegevens van de Bibliotheek. Je krijgt dan direct toegang tot de 45.000 gesproken boeken. Zet de titels die je wilt lezen op het boekenplankje. Op het plankje passen maximaal 15 titels die je zo lang mag lenen als je wilt.

Boeken afspelen

Je kunt gesproken boeken beluisteren via streaming. Om boeken op je boekenplank te zetten en af te spelen heb je een werkende internetverbinding nodig. Je kunt de gesproken boeken afspelen op een pc, tablet of smartphone. Hiervoor gebruik je de online player die op de website staat.

Gesproken boek of luisterboek?

Veel boeken zijn tegenwoordig verkrijgbaar als luisterboek. Hoewel een gesproken boek en een luisterboek veel op elkaar lijken, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor mensen met een leesbeperking en zijn volledig afgestemd op hun wensen. Zo worden de boeken op een rustig tempo ingesproken zonder te veel intonatie. Ook kun je door een gesproken boek navigeren om bijvoorbeeld naar een volgend hoofdstuk te gaan.

Meer weten over Passend Lezen?

Wil je meer weten over lezen met een leesbeperking of ben je op zoek naar andere mogelijkheden? Kijk dan eens op www.passendlezen.nl . Je vindt hier niet alleen informatie voor volwassenen, maar ook voor jeugd.