Over ons

De bibliotheken Enter en Wierden

De Bibliotheken in Enter en Wierden zijn kleine plattelandsbibliotheken. Wij verzorgen het bibliotheekwerk voor de ruim 24.000 inwoners uit de gemeente Wieren.We zijn allang niet meer alleen een plek waar boeken uitgeleend worden. Bij ons kun je terecht voor inspiratie, voor het brengen en halen van verhalen, voor het ontmoeten van elkaar, studeren of werken.
We werken hierin samen met allerlei partners binnen de gemeente Wierden en de regio. We zijn niet alleen actief in onze vestigingen, maar ook op scholen.
 

Onze directie heeft ook het management over de bibliotheken in de gemeente Dinkelland, Tubbergen en Borne.
Zo is een heel mooi samenwerkingsverband ontstaan en delen we al onze expertise.

De bibliotheek Wierden heeft een bestuur. Deze komen gemiddeld 6 keer per jaar bij elkaar en zijn verantwoordelijk voor het beleid van de bibliotheek.
Kijk hier voor de namen en rooster van aftreden van de leden van het bestuur.

Beleidsplan

De bibliotheek is een laagdrempelige en publieke huiskamer die toegang geeft tot informatie, kennis en cultuur en daarmee alle mogelijkheden biedt voor ontdekken, ontspannen, ontmoeten en ontwikkelen. De bibliotheek vergroot en verrijkt je leefwereld en stelt iedereen in staat mee te doen in de samenleving.

De bibliotheek is een bepalende samenwerkings-en ketenpartner op het gebied van leesbevordering en leesmotivatie, digitale geletterdheid en (preventieve) bestrijding van laaggeletterdheid.

Klik hier voor ons beleidsplan

Jaarverslag 2021

De bibliotheek Wierden maakt elk jaar een verslag van alle activiteiten en zaken die in een jaar tijd hebben plaatsgevonden.
We leggen verantwoording af over de besteding van de subsidie gelden en welke resultaten we hebben behaald.

Klik hier ons jaarverslag (pdf)van 2021.

ANBI verantwoording

De Bibliotheek Wierden is door de Belastingdienst geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat we ons als Bibliotheek nagenoeg geheel inzetten voor het algemeen belang. Dit betekent onder meer dat giften aftrekbaar zijn voor de belasting. Bibliotheek Wierden maakt de gegevens en documenten openbaar zoals vastgesteld is in de Governance Code Cultuur. Op de website van de Belastingdienst kan je meer lezen over wat een ANBI is.

Statutaire naam: Stichting Openbare Bibliotheek Wierden KvK nummer: 41028147 
Beloningsbeleid: medewerkers worden beloond overeenkomstig de CAO Openbare Bibliotheken.
 

Klik hier voor onze jaarrekening.

Jij bent nodig! Bekijk onze (vrijwilligers) vacatures

Medewerkers bibliotheek