Direct naar de inhoud

De Bibliotheek zoekt jou!

vrijwilliger in de biebklein

Wel eens gedacht aan vrijwilligerswerk bij de Bibliotheek? De Bibliotheek Wierden kan altijd mensen gebruiken die willen helpen bij de dienstverlening. Van werk op vaste momenten in de week of gedurende een zekere periode tot ondersteuning bij activiteiten. Van het bezorgen van boeken bij niet-mobiele leden en het opruimen in de bibliotheek tot het helpen van mensen bij het vergroten van hun taalvaardigheid of informatieve (digitale) vaardigheden en het assisteren bij activiteiten.

 

Informeer bij Henriette Gerrits, hoofd frontoffice,

 

Op dit moment zijn wij op zoek naar een nieuwe vrijwilliger voor de filmavonden.

Voor de start van het nieuwe seizoen zijn we op zoek naar versterking van ons Biblioscoopteam! Iedere derde donderdag van de maand (september t/m april) vertonen we in Bibliotheek Wierden een mooie, relevante film. Deze avonden worden geleid door een leuk, enthousiast team vrijwilligers.

Om het team te versterken zijn we op zoek naar iemand die het leuk vindt om film te kijken, een praatje te maken met mensen en om kan gaan met eenvoudige technische apparatuur.

De taken bestaan uit:
Het openen van de Bibliotheek.
Het zetten en schenken van koffie/thee.
Het binnenlaten en begroeten van de bezoekers.
Het aannemen en noteren van entreegeld.
Het aanzetten van beamer en dvd.
Het afsluiten van de Bibliotheek.

Er is geen ruime technische kennis nodig voor de taken. En je hoeft nooit iets alleen te doen, er zijn altijd minimaal twee vrijwilligers aan het werk.

Lijkt het je wel wat? Mail dan naar: dan maken we een afspraak!