Inschrijven

Wanneer u bij Bibliotheek Wierden wilt lenen kunt u zich laten inschrijven bij de informatiebalie. U kunt ook online lid worden. Klik daarvoor op de button "lid worden" elders op deze pagina.

Bij inschrijving kunt u de bibliotheek machtigen de contributie automatisch te laten afschrijven. U kunt eventueel ook een acceptgiro toegezonden krijgen.

Adreswijziging geeft u met vermelding van het nummer van uw bibliotheekpas tijdig door aan de informatiebalie in de bibliotheek.
Voorkom misbruik van uw pas. De pas is persoonlijk. U bent aansprakelijk voor onrechtmatig gebruik. Meld verlies/diefstal direct bij uw bibliotheek! Wij blokkeren dan uw pas.

Uitschrijven

U bent verplicht de beëindiging van uw lidmaatschap tenminste 1 maand voor afloop van de contributietermijn door te geven.

 

Leenregels

Met uw bibliotheekpas kunt u lenen in in Bibliotheek Wierden en Bibliotheek Enter. Maar ook in alle andere bibliotheken van de provincie Overijssel.

De uitleentermijn kan verlengd worden, mits de media niet gereserveerd zijn.
Het aantal keren dat u kunt verlengen kunt u vinden op de pagina Tarieven.

LET OP:

U kunt niet via internet verlengen wanneer:

- het materiaal uit een bibliotheek komt buiten de gemeente Wierden;
- het materiaal gereserveerd is door een andere lener;
- aan onze website gewerkt wordt waardoor deze niet beschikbaar is.

U bent aansprakelijk voor beschadiging of verlies van geleende materialen.

U leent materialen niet uit aan derden.

Aanvragen

Lid zijn van de bibliotheek is nu nóg interessanter met de aanvraagmogelijkheid. U kunt thuis of in de bibliotheek favoriete boeken, dvd's, cd's of bladmuziek van de bibliotheken in Wierden en Enter of van andere bibliotheken zoeken, aanvragen en bij uw bibliotheek ophalen.

 
 
U kunt zowel materialen aanvragen van de bibliotheken te Wierden en Enter die zijn uitgeleend, alsmede materialen van andere bibliotheken in Nederland.
 
 

Zo werkt het:

 

In de catalogus (zie homepagina) staat bij de meeste boeken, dvd's, cd's of bladmuziek deze knop: 

 
 
aanvragen
 
 
 
 

Klik op de knop om het gewenste materiaal aan te vragen. Titels die geen aanvraag-knop hebben kunt u aanvragen bij een medewerker. Het plaatsen van een aanvraag is eenvoudig. Volg de aanwijzingen op het scherm. Aanvragen zijn in de meeste gevallen gratis. Eventuele aanvraagkosten worden vooraf getoond.

Uitleenreglement

Hier vind je het uitleenreglement.