De Bibliotheken in Wierden en Enter zijn geopend voor het afhalen van reserveringen. Ook kunt u uw boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie en openingstijden

CoderDojo

Vind meer artikelen over

Vestigingsplaats Wierden
Lezen, lenen, leren Activiteiten
Voor welke leeftijd? 4-12 (basisschool kids), 12-18 (tieners/jongeren)

Programmeren voor kinderen en jongeren

CoderDojo is een wereldwijde beweging met als doel om kinderen en jongeren van zeven tot en met zeventien jaar spelenderwijs met programmeren in aanraking te brengen. Je kunt het omschrijven als een digitaal knutselatelier. Onder leiding van vrijwilligers worden workshops gegeven waarbij deelnemers apps, games en spelletjes leren te ontwikkelen. Daarnaast wordt er geoefend met het bouwen van websites.

De samenwerking met CoderDojo is tot stand gekomen doordat de bibliotheek Wierden-Enter veel waarde hecht aan het ontwikkelen en verbeteren van de digitale vaardigheden van de inwoners van de gemeente Wierden. De bibliotheek zet steeds meer in op techniek op de breedste zin van het woord, dit blijkt bijvoorbeeld ook uit de cursussen Klik & Tik en Digisterker en activiteiten als het Digicafé. De samenwerking met CoderDojo is hier een mooie aanvulling op.

Meer weten? Ga voor meer informatie naar de www.coderdojo-wierden.nl