De Bibliotheken in Wierden en Enter zijn weer geopend. Wel hanteren we veilige maatregelen ter bestrijding van Corona.

Informatiepunt Digitale Overheid

Vind meer artikelen over

Vestigingsplaats Wierden, Enter
Lezen, lenen, leren Activiteiten, Service
Voor welke leeftijd? 12-18 (tieners/jongeren), 18+  (iedereen boven 18), 50+ (senioren)

Heb je vragen over de overheid? We helpen je verder bij het Informatiepunt Digitale Overheid.

Zaken regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen.

Voor wie:
Iedereen

Omschrijving:
Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen.

Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Ga dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek. Hier luisteren we naar jouw vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of verwijzen je door naar de juiste organisatie.

Wanneer:
Kom eens langs. Je bent welkom zonder afspraak. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis.

Spreekuur: elke donderdag in de bibliotheek van Wierden 10.00 - 11.30 uur
Inloop: tijdens openingstijden bij  beide bibliotheken ( Wierden en Enter)
(Tijdens het spreekuur is er meer tijd en begeleiding, dus aanbevolen)

Prijs:
Gratis voor iedereen ( ook wanneer geen lid bent van de bibliotheek)

Vragen:
Meer weten over het Informatiepunt Digitale Overheid? Bel of mail  met de Bibliotheek:
telefoonnummer: 0546-572784
mailadres: