Lezing en workshop Astrologie

Gepubliceerd op: 9 juni 2022 13:43

U kent ze wel, de astrologische rubriekjes in dag- en weekbladen. Deze beschrijvingen blijken niet of nauwelijks te maken hebben met de werkelijke astrologie. Men gaat hierbij enkel en alleen uit van iemands zonneteken. Hierdoor wordt een zeer algemeen en vertekend beeld weergegeven. Naast het zonneteken spelen echter ook planeten en andere hemellichamen een belangrijke rol in de beschrijving van iemands horoscoop.

Voor een goed ‘astrologisch profiel’ heb je de geboortetijd, geboorteplaats en geboortedatum nodig.
Met deze ingrediënten kan een symbolische tekening worden gemaakt en kan een astroloog de samenhang van de hemellichamen en planeten analyseren en uitleggen.
Met dit profiel kan een horoscoop inzicht geven over je mogelijkheden (talenten en kwaliteiten), maar ook je valkuilen en eventuele blokkades; relaties (niet alleen je partner); een passende studie of loopbaan.
Astrologie is geen geloof en staat een geloof ook niet in de weg. Astrologie is zowel een kunst als een kunde. Het is een middel om tot inzicht, begrip, bewustwording en zingeving van onszelf te komen. Het brengt je dichter bij jezelf. Een horoscooptekening is als het ware een kaart van ons innerlijk leven, een innerlijke spiegel. Je zou het ook kunnen zien als een soort blauwdruk van ons leven.
Nieuwsgierig geworden?
Op donderdagavond 15 september, 19.30 uur wil ik je hierover in de bibliotheek van Wierden meer vertellen.
Je bent van harte welkom!
Kosten: Leden €5,00 en niet-leden €7,50 ( incl koffie en thee)

Het levert je nóg meer op als je de volgende gegevens doorgeeft bij je aanmelding aan de bibliotheek via het volgende mailadres: info@bibliotheekwierden.nl.
Geef door:
Je naam
Geboorteplaats
Geboortetijd

Uiterlijk 1 september willen we deze gegevens graag hebben ( het vergt even wat voorbereidingstijd)

PS
De geboortetijd is niet altijd bekend bij iedereen.
Mocht je dit niet (meer) weten (ook je ouders niet) dan kun je dit opvragen bij het gemeentehuis van je geboorteplaats. Je vraagt dan om een uittrekstel van het geboorteregister (soms zijn hier kosten aan verbonden). Op grond hiervan kan er een horoscooptekening gemaakt worden die tijdens de avond (op hoofdlijnen) kan worden besproken. Je zult begrijpen dat de tijd, tijdens deze avond, te kort is om dit voor iedereen uitgebreid te kunnen doen.

Boeken over astrologie

Kijk voor meer boeken over astrologie