Zomerlezen

Blijf lezen in de zomer. De bibliotheek biedt vele mogelijkheden.
We zijn de hele zomer open.

Vakantielezen voor groep 3 en 4
Deze zomer kun je als gezin op reis met de Bibliotheek. In de vakantie doen we mee aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van Bibliotheek Enter en Wierden wordt lezen extra leuk!
Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De Wierdense bibliotheken bieden dit online programma voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.
Ga mee op reis
Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen de gezinnen opdrachten en proberen ze de schat te vinden. Ze lezen verhalen en spelen samen zomerse (taal-)spellen. De 18 opdrachten stimuleren op speelse wijze de taal- en leesomgeving. Daarnaast is er voor ieder land een speciaal boek geschreven.
Met de digitale schattenjacht maken de gezinnen kans op leuke prijsjes. De gratis materialen zijn verkrijgbaar in de vestigingen Enter en Wierden.

Boek ’n Trip
Eenvoudig lezen en luisteren
Om kinderen en jongeren op weg te helpen in de online Bibliotheek-app staan er van 1 juli tot en met 31 augustus zomerse boekentips klaar voor de verschillende leeftijdsgroepen. Onderweg in de auto luisteren naar de boeken van John Green? Of vanuit de luie strandstoel op digitaal avontuur met De regels van Floor? Met de boekenselectie vinden ze eenvoudig geschikte boeken om te lezen of naar te luisteren. Doorlezen in de zomer Dit jaar zijn de zorgen over leesvaardigheid van kinderen en jongeren extra groot vanwege achterstanden door de schoolsluitingen. Met de zomeractie stimuleert Jeugdbibliotheek.nl kinderen en jongeren om ook tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Dit past goed in de aanpak van de Bibliotheek op school. Boek ’n Trip is een mooie kans om bij jouw scholen het zomerlezen in de app van de online Bibliotheek extra onder de aandacht te brengen. Wil je meer weten over Boek ’n Trip? Kijk op Jeugdbibliotheek.nl/boekntrip.

Wat biedt een lidmaatschap bij de bibliotheek:
De Bibliotheek Enter en Wierden bieden onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18  jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig.
Wist je al dat we ook een Tijdschriftenapp hebben? Kijk op: TijdschriftenBieb (onlinebibliotheek.nl) Wil je meer weten over de bibliotheek ga dan naar onze website:
www.bibliotheekwierden.nl en ontdekdeBieb

Let op: we zijn alleen gesloten op 3 zaterdagen in de bouwvakkantie: zaterdag 24 en 31 juli en 7 augustus.