Weer Open

Bibliotheken Wierden en Enter gaan weer open!

Goed nieuws! Onze bibliotheken zijn vanaf 20 ( Wierden) en 21 mei ( Enter)  weer geopend. Gelukkig maar, want we hebben jullie enorm gemist.
Let wel op onze nog steeds aangepaste openingstijden: Vestigingen en openingstijden (bibliotheekwierden.nl)

We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen, maar natuurlijk is het niet alles meteen zoals het was. Vanwege het coronavirus zijn we vanaf nu de ‘'anderhalvemeterbibliotheek’'. Wat betekent dit? We richten de bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Zo zorgen we er met elkaar voor dat zij stap voor stap weer gebruik kunnen maken van de bibliotheek. Hoe de ‘’anderhalvemeterbibliotheek’’ eruit ziet, leggen we hieronder aan je uit.

Boeken lenen en terugbrengen
Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een toegangsitem, bij ons een mandje, meenemen en wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is.
Geef elkaar de ruimte en blijf op 1,5 meter afstand.
Uiteraard vragen wij jullie een mondkapje te dragen.

Voor het volledige overzicht van de maatregelen tegen het coronavirus verwijzen we je graag naar posters bij de ingang van de bibliotheek.
Tevens zal bij de ingang een poster hangen met een gezondheidscheck.

De leestafel en de computers en de toiletten
De Leestafel en de computers zijn weer te gebruiken.
We vragen je wel om ze even af te nemen zodra je weggaat. Er liggen doekjes klaar.
De toiletten zijn nog gesloten.

Openingstijden
De openingstijden blijven voorlopig aangepast zoals ze in de afgelopen periode ook waren.
Bibliotheek Wierden is geopend van 10.00 tot en met 16.00  van maandag tot en met vrijdag. Op zaterdag van 10.00-13.00
Bibliotheek Enter is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 13.00-16.00 en op zaterdag van 10.00-13.00.
Je kunt nu weer gewoon boeken halen en brengen. Reserveren blijft aanbevolen.

Gebruik van werkplekken
Als je gebruik wilt maken van een werkplek in de bibliotheek, dan kun je deze reserveren. Mail naar en geef aan wanneer je wilt komen.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar
Ze zijn van harte welkom in de bibliotheek. Ook zij moeten per persoon een mandje pakken.

Belangrijk om daarbij te vermelden
Kom met zo weinig mogelijk kinderen als gezin naar de bibliotheek. We hebben een beperkt aantal toegangsitems.

Bijeenkomsten in de bibliotheek
We zijn nog even voorzichtig met bijeenkomsten en cursussen in de bibliotheek. Mochten we deze weer starten, dan hoort u dat zo snel mogelijk en is het aanbod te zien in onze agenda op de website

Heb je vragen over de nieuwe coronamaatregelen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via  of via 0546-572784.

We kijken ernaar uit om je  te verwelkomen in Bibliotheek.

Blijf gezond en let goed op elkaar,

De  medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Wierden en Enter.