De Bibliotheken in Wierden en Enter zijn geopend voor het afhalen van reserveringen. Ook kunt u uw boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie en openingstijden

Boetevrij lenen en één abonnement voor volwassenen

Boetevrij per 1 mei

Leden van Bibliotheek Wierden en Enter krijgen binnenkort geen boete meer als ze hun geleende materiaal per ongeluk iets te laat inleveren. De bibliotheek introduceert vanaf 1 mei 2021 een boetevrij systeem. Om lenen en lezen nog makkelijker en comfortabeler te maken voor u. We gunnen namelijk iedereen ruimte om te ontwikkelen en om te lezen.

Prettig en makkelijker

En om alles nog overzichtelijker te maken gaan we vanaf 1 mei 2021 over op één abonnement voor volwassenen. Het gratis jeugdabonnement voor kinderen en jongeren tot 18 jaar blijft gewoon bestaan. Daarnaast is er één abonnement voor alle volwassenen. Het nieuwe abonnement is klantvriendelijker en overzichtelijker. Iedereen heeft gelijke toegang tot de volledige dienstverlening van de bibliotheek. We willen hiermee bereiken dat lid zijn voor iedereen makkelijker en prettiger wordt. Kijk voor meer informatie over het nieuwe abonnement en de voorwaardes hiervan op https://www.bibliotheekwierden.nl/lid-worden

Nieuw: boetevrij lenen

Het nieuwe abonnement is boetevrij, omdat boetes vaak leiden tot ergernis en discussie in de bibliotheek. Bibliotheek Wierden en Enter streeft naar gastvrijheid en klantvriendelijkheid, voor alle leden. En daar passen boetes niet bij. Bovendien wegen de kosten die wij maken voor het verwerken van boetes nauwelijks op tegen de inkomsten ervan.

Ingangsdatum boetevrij lenen

Per 1 mei 2021 geniet u van de voordelen van de boetevrije bibliotheek. Het nieuwe abonnement met het nieuwe tarief betaalt u pas vanaf de datum waarop uw huidige jaarabonnement weer verlengd wordt. Voor u zetten we op deze datum het abonnement dus om in het nieuwe abonnement. Hiervoor hoeft u zelf niets te doen.

Ruime collectie

Mocht u zich zorgen maken over de invloed van deze veranderingen op bijvoorbeeld de collectie van de bibliotheek? Maakt u zich niet ongerust. Van andere bibliotheken in Nederland die al boetevrij werken, weten we dat dit helemaal goed komt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en veel-gestelde-vragen over boetevrij lenen op https://www.bibliotheekwierden.nl/ontdek-de-bieb. Naar alle leden wordt een mail verzonden met meer informatie over bovenstaande zaken. Mocht u deze mail komende week niet ontvangen hebben, kijk dan even in uw spambox of  u neemt gerust even contact met ons op. Ook voor andere vragen kunt u contact met ons opnemen. Bel naar 0546-572784 of mail naar