De Bibliotheken in Wierden en Enter zijn geopend voor het afhalen van reserveringen. Ook kunt u uw boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie en openingstijden

Leren programmeren in de bibliotheek van Wierden ( CoderDojo)

Leren programmeren in de bibliotheek van Wierden

CoderDojo is een wereldwijde beweging met als doel om kinderen/jongeren van 7 – 17 jaar spelenderwijs met programmeren in aanraking te brengen. Dat doet CoderDojo via workshops die geleid worden door vrijwilligers. Tijdens die workshops leren de deelnemers apps, games en spelletjes te ontwikkelen en kunnen ze oefenen in het bouwen van websites. Een echt digitaal knutselatelier dus!

Kennismaken met CoderDojo

Op zaterdag 12 december organiseert de bibliotheek in Wierden een pilot-project. Deze bijeenkomst is inmiddels volgeboekt, maar online kan al vast geoefend worden met enkele programma’s op de website www.coderdojo-wierden.nl Op 16 januari 2021 gaan de CoderDojo workshops van start. Kijk op de website voor de verdere data in dat jaar. Hiervoor kunnen kinderen en jongeren zich nu al aanmelden: Om de continuïteit te kunnen waarborgen, is de bibliotheek nog op zoek naar meer vrijwilligers voor de CoderDojo. Voor meer informatie en belangstelling kun je bellen naar de bibliotheek Wierden: 0546-572784 of mailen naar bovenstaand e-mailadres.

Waarom vindt de bibliotheek het belangrijk om met CoderDojo te starten? Programmeren gaat in essentie over het leren oplossen van ingewikkelde puzzels. ‘Çomputional thinking’ is een kernvaardigheid die kinderen van pas komt bij het oplossen van complexe problemen die vragen om logisch denken en creatieve oplossingen. Daarbij heeft programmeren ook een ‘scheppende kant’: het is een manier om ideeën digitaal tot leven te wekken.