De Bibliotheken in Wierden en Enter zijn geopend voor het afhalen van reserveringen. Ook kunt u uw boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie en openingstijden

Nieuws uit de Bibliotheek

Lablearning@Home webinar ‘Design your own 3D object’ Dinsdag 15 december en dinsdag 19 januari

Lablearning@Home webinars zijn online real-live trainingen gericht op (jong) volwassenen waarbij je op een interactieve manier kennis maakt met de modernste technologieën en de software pakketten die daarbij horen. Iedereen die nieuwsgierig is naar de werking en mogelijkheden van bijvoorbeeld een lasercutter of 3D printer kan meedoen aan de Lablearning@Home webinars.

Op dinsdag 15 december behandelen we het  open source programma Blender, een professioneel ontwerpprogramma die breder inzetbaar is en waar meer eigen creativiteit in gelegd kan worden (enige ervaring met ontwerpprogramma’s is wenselijk).

In het nieuwe jaar, op dinsdag 19 januari sluiten we af met FreeCAD. FreeCAD is een open source 3D CAD (computer aided design) programma waarmee je parametrische modellen kunt ontwerpen. Dit wil zeggen dat je gemakkelijk het ontwerp kunt aanpassen door terug te gaan in de bewerkingsgeschiedenis van het model. Deze webinar is geschikt voor gevorderden.

Praktische informatie

Tijdens de  ‘Design your own 3D object’, ga je aan de slag met het ontwerpen van een eigen 3D ontwerp. Voor elke webinar kun je het benodigde software programma, de techniekkaart, een tutorial en eventueel benodigde sjablonen download of bekijken. Zie hiervoor onderstaande link per webinar. Als je klaar bent met ontwerpen stuur je ons je ontwerp binnen 10 dagen na de webinar toe, incl. de gewenste kleur (6 verschillende kleuren). Wij printen jouw 3D ontwerp (in de afmeting 6 x 6 x 6 cm) met de 3D printer en sturen het vervolgens per post naar je toe. Na afloop van elke webinar (19:00 – 20:00 uur) is de online helpdesk beschikbaar om je vragen te beantwoorden en krijg je verdere ondersteuning in het leren omgaan met de software (20:00 -21:30 uur).

De webinars zijn afzonderlijk van elkaar te volgen. Meer informatie over de webinars vind je hier: https://tetem.nl/maakmeemaand/maakmeemaand/volwassenen/

Stappen voor deelname webinar