Nieuws

 • Film 6 april in de bibliotheek Wierden Bekijk details

  30 maart 2023

  Voor aanmelding klik op de agenda button

 • Informatieavond Positieve gezondheid bibliotheek Enter Bekijk details

  28 maart 2023

  We horen er de laatste tijd veel over: Positieve Gezondheid. Op deze avond ga je horen wat het nu is, hoe het is ontstaan en waarom horen we er zoveel over en is er zoveel aandacht voor?

 • Scoor een Boek Bekijk details

  15 maart 2023

  Scoren kun je overal! Onder dit motto is het leesprogramma Scoor een Boek al een aantal jaren een groot succes! Scoor een Boek! zet de kracht van voetbal in voor het stimuleren van leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen én gezinnen. Hierin werkt de bibliotheek samen met grote club uit de Eredivisie of Eerste Divisie. De bibliotheek Wierden heeft als partner de club Heracles. Scoor een Boek! verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Het programma is voor leerlingen...

 • Hulp bij belastingaangifte Bekijk details

  16 februari 2023

  Via de bibliotheek kunt u hulp krijgen bij uw belastingaangifte

 • Vind je droombaan, de bibliotheek helpt! Bekijk details

  15 februari 2023

  Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit voorjaar 16 gratis online trainingen gegeven. De trainingen zijn voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe baan of die zich alvast op de toekomst wil voorbereiden. Online activiteiten Het aanbod bestaat uit sollicitatiespreekuren, trainingen en netwerkbijeenkomsten, die plaatsvinden tussen maart en juni. Alle activiteiten zijn...

 • Kunstcursus De Gouden Eeuw Bekijk details

  1 februari 2023

  Rembrandt, Frans Hals,Vermeer, deze namen zijn vrijwel synoniem aan de Gouden Eeuw. We raken nooit uitgekeken op hun wereldberoemde meesterwerken. Ieder jaar komen er massa's toeristen naar Nederland om deze must-sees te bewonderen. Maar wat maakt hun kunst nou zo speciaal? Wil je daar meer over weten? Doe dan mee met deze vierdaagse cursus.

 • Zelf je overheidszaken regelen met de cursus Digisterker Bekijk details

  5 september 2022

  Digisterker: Leer werken met uw Digid en de digitale overheid

 • Spreekuur Autisme Trefpunt gemeente Wierden Bekijk details

  21 juni 2022

  Wil je meer weten over autisme of wil je weten welke activiteiten er zijn? Kom dan naar het spreekuur. Ook kun je binnen lopen om een praatje te maken. Je hebt of zelf autisme en hebt veel vragen? Je bent vader/moeder of partner van iemand met autisme en zoekt begeleiding of "lotgenoten"? Loop eens binnen en vraag er naar.

 • Inloopspreekuur OV ambassadeurs Bekijk details

  8 maart 2022

  De provincies Overijssel, Gelderland en Flevoland vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen makkelijk en toegankelijk moet zijn. Reizen met het openbaar vervoer biedt veel voordelen, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. OV-ambassadeurs, vrijwilligers met veel kennis van het OV, bieden hierbij de helpende hand.

 • Thuis trainingen Seniorweb Bekijk details

  25 januari 2022

  Nu ook thuis beter leren computeren via de bibliotheek