Resultaten 1 - 10 van 16

We zoeken een enthousiaste en betrokken penningmeester voor de Stichting Openbare Bibliotheek Wierden

Raakt u enthousiast en bevlogen door het volgende?

De bibliotheek Wierden heeft haar vestigingen in Wierden en Enter. Er is veel dynamiek in het bibliotheekveld, op dit moment maken we een transitie door van de traditionele naar de maatschappelijke bibliotheek. De Bibliotheek op school is hier een mooi voorbeeld van. Ook zullen onze vestigingen steeds meer veranderen van boekenvoorraden naar thirdplaces, (ontmoetingsplekken).  Door meer samen te werken, in combinatie met het vertrouwde noaberschap en innovatie willen we een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving waarin de inwoners centraal staan.  Binnen deze transitie zijn al belangrijke stappen gezet, waaronder een bestuurlijke samenwerking met bibliotheken uit de omgeving en een samenwerking met diverse maatschappelijke organisaties uit ons bedieningsgebied.

Als bestuur werken we nauw samen met onze ketenpartners en zijn we verantwoordelijk voor het juist besteden van (subsidie) gelden. Onze huidige penningmeester heeft dit de afgelopen  jaren zeer nauwgezet begeleid en vindt het nu tijd om afscheid te nemen

Wij zoeken een bevlogen, enthousiaste en kundige penningmeester om gezamenlijk verder vorm te geven aan de bibliotheek van de toekomst.

Interesse en uitgerust met een frisse blik?

Dan komen wij graag met u in gesprek!

Meer informatie?

Kijk op onze website voor alle informatie m.b.t. de vacature of lees ons beleidsplan

Of bel met onze voorzitter Pim Spackler op nummer 06  524 782 97 voor meer informatie.

Direct reageren?

Stuur dan uw motivatie en CV voor 23 augustus naar ons secretariaat:

Blijf lezen in de zomer. De bibliotheek biedt vele mogelijkheden.
We zijn de hele zomer open.

Vakantielezen voor groep 3 en 4
Deze zomer kun je als gezin op reis met de Bibliotheek. In de vakantie doen we mee aan het zomerleesprogramma Vakantielezen. Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van Bibliotheek Enter en Wierden wordt lezen extra leuk!
Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De Wierdense bibliotheken bieden dit online programma voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden. 
Ga mee op reis
Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen de gezinnen langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen de gezinnen opdrachten en proberen ze de schat te vinden. Ze lezen verhalen en spelen samen zomerse (taal-)spellen. De 18 opdrachten stimuleren op speelse wijze de taal- en leesomgeving. Daarnaast is er voor ieder land een speciaal boek geschreven.  
Met de digitale schattenjacht maken de gezinnen kans op leuke prijsjes. De gratis materialen zijn verkrijgbaar in de vestigingen Enter en Wierden. 

Boek ’n Trip
Eenvoudig lezen en luisteren
Om kinderen en jongeren op weg te helpen in de online Bibliotheek-app staan er van 1 juli tot en met 31 augustus zomerse boekentips klaar voor de verschillende leeftijdsgroepen. Onderweg in de auto luisteren naar de boeken van John Green? Of vanuit de luie strandstoel op digitaal avontuur met De regels van Floor? Met de boekenselectie vinden ze eenvoudig geschikte boeken om te lezen of naar te luisteren. Doorlezen in de zomer Dit jaar zijn de zorgen over leesvaardigheid van kinderen en jongeren extra groot vanwege achterstanden door de schoolsluitingen. Met de zomeractie stimuleert Jeugdbibliotheek.nl kinderen en jongeren om ook tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Dit past goed in de aanpak van de Bibliotheek op school. Boek ’n Trip is een mooie kans om bij jouw scholen het zomerlezen in de app van de online Bibliotheek extra onder de aandacht te brengen. Wil je meer weten over Boek ’n Trip? Kijk op Jeugdbibliotheek.nl/boekntrip.

Wat biedt een lidmaatschap bij de bibliotheek:
De Bibliotheek Enter en Wierden bieden onder meer boeken, e-books, tijdschriften en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Voor kinderen tot 18  jaar is het lidmaatschap gratis. Niet-leden kunnen gebruikmaken van de collectie en van activiteiten in de bibliotheek. Alleen voor het lenen van boeken en andere materialen is een lidmaatschap nodig. 
Wist je al dat we ook een Tijdschriftenapp hebben? Kijk op: TijdschriftenBieb (onlinebibliotheek.nl) Wil je meer weten over de bibliotheek ga dan naar onze website:
www.bibliotheekwierden.nl en ontdekdeBieb

Let op: we zijn alleen gesloten op 3 zaterdagen in de bouwvakkantie: zaterdag 24 en 31 juli en 7 augustus.

 

Op de camping, in de tuin, aan het strand of op de trampoline: in de zomer kun je overal lezen. En met Vakantielezen van de Bibliotheek wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

 

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. De bibliotheek biedt dit digitale zomerleesprogramma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie langs 6 landen. Van de Griezelkust naar Sportmanië en van het Dierenrijk naar Lachland. In ieder land doen jullie opdrachten en zo proberen jullie in elk land de schat te vinden. Met de digitale schattenjacht maken jullie ook nog eens kans op leuke prijsjes. 


Wil je meedoen met je gezin? Haal de gratis schatkaart op in de bibliotheek van Wierden of Enter en meld je aan via www.vakantie-lezen.nl.

Lees jezelf de wereld rond

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen? Voor Vakantielezen hebben we 6 verhalen geschreven. De verhalen vind je op de website van Vakantielezen, maar je kan ze ook hieronder vinden. Alle verhalen zijn geschreven op het leesniveau M3/E3. Lees jezelf de wereld rond! 

 

  • Sprookjeseilanden: er is feest op het kasteel. De prins en prinses gaan trouwen, maar de heks is niet blij. Zij wil zelf met de prins trouwen. Ze bedenkt een slim plan. Valt het feest in het wtaer? Lees het in dit sprookjesachtige stripboek.
  • De Griezelkust: Welkom op de Griezelkust. Jeroen maakt de griezelsoep van zijn oma. Maar waar liggen alle ingrediënten? Lees het verhaal en ga samen met Jeroen op zoek naar alle spullen. Dit verhaal is dan ook een zoekboek!
  • Avonturenland: Jeroen is op zoek naar de schat. Kun jij hem helpen? Los de puzzels in dit boek op en ontdek waar de schat ligt.
  • Lachland: De inwoners van Lachland maken elkaar de hele dag aan het lachen. Doe mee en lach hard om dit grappige moppenboek.
  • Sportmanië: In dit land zit niemand stil, ook de spelers van Oranje niet. Van Dijk en De Jong willen voetballen, maar waar ligt toch de bal? Lees dit verhaal en ontdek of de spelers de juiste bal kunnen vinden.
  • Dierenrijk: Wist je dat een giraf eet met zijn tong en wel 5 meter lang kan worden? Hoe we dat weten? Dat hebben we gelezen in ons weetjesboek. Reis ook mee naar het Dierenrijk.

Is je kind nog geen lid van de bibliotheek? Tot 18 jaar is lidmaatschap gratis: Word Lid

 

Bibliotheek Wierden geeft huissleutel aan de klant
Open+ gaat van start en gewijzigde bemande openingstijden

Ons bijzondere toegangssysteem, Open+,  is getest en we kunnen van start. De testgroep gaf het systeem gemiddeld een acht en was erg enthousiast. Naar de Bibliotheek op een moment waarop het jou uitkomt. De bibliotheek Wierden is zeven dagen van de week geopend van 07.00 - 23.00 uur.
Let op: er is niet altijd personeel aanwezig.
Dat hoeft ook niet. Veel mensen redden zich goed en alle apparaten staan aan en kunnen gebruikt worden.
Iedereen die lid is van de bibliotheek én 12 jaar of ouder, kan zich aanmelden voor Open+.
Dit kan via de speciale pagina en aanmeldformulier op onze website:
Open+ (bibliotheekwierden.nl). Kijk hier ook voor meer informatie over Open+.
Lukt het aanmelden niet, dan kan het ook in de bibliotheek. We helpen graag.
Na aanmelding nodigen wij je uit om in de bibliotheek je persoonlijke pincode te komen halen en met ons de spelregels door te nemen. Je gaat immers zelfstandig ons gebouw binnen en dat vraagt enige verantwoordelijkheid.
Je kunt daarna altijd buiten de bemande openingstijden naar de bibliotheek. Ook op zon- en feestdagen. Om te studeren, te lezen of te lenen. Op speciaal verzoek is zelfs vergaderen mogelijk.
Aanmelden kan vanaf nu.

Vanaf  28 juni laten we de Corona openingstijden achter ons en hebben we de openingstijden  voor beide vestigingen Wierden en Enter aangepast.  
Kijk voor actuele openingstijden altijd op onze website: Vestigingen en openingstijden (bibliotheekwierden.nl) Vanaf 28 juni staan de juiste openingstijden hier vermeld.

Bemande openingstijden vanaf 28 juni:
Wierden: maandag, dinsdag en donderdag 14.00-17.00 uur, woensdag 10.00-17.00 uur, vrijdag 10.00-19.30 uur, zaterdag van 10.00-13.00 uur.
Enter: maandag 13.00-19.30 uur, woensdag tot en met vrijdag 13.00-17.00 uur, zaterdag 10.00-13.00 uur.

Helaas is het systeem er nog niet voor onze vestiging in Enter. Leden uit Enter mogen zich wel aanmelden en kunnen deelnemen in Wierden.

Onze collega Monique Lubbers is maandag van 9.00-14.30 aanwezig in de bibliotheek van Wierden om je aanmelding te verwerken en je pincode af te geven. Natuurlijk is ze ook beschikbaar voor vragen.
Ook de rest van de week zijn er medewerkers aanwezig tijdens de bemande openingstijden om je verder te helpen.
 

Bibliotheken Wierden en Enter zijn weer geopend!

Goed nieuws! Onze bibliotheken zijn vanaf 26 juni  weer "normaal" geopend. 
Let op! We hebben wel onze openingstijden aangepast!: Vestigingen en openingstijden (bibliotheekwierden.nl)
I
n Wierden kun je nu ook gebruik maken van ons Open+ systeem: Open+ (bibliotheekwierden.nl)

We zijn erg blij jullie weer te mogen verwelkomen onder normale omstandigheden.
Er zijn geen mondkapjes meer nodig en ook het aanmelden hoeft niet meer. Iedereen mag weer naar binnen.
Vanwege het coronavirus blijven we nog wel  ‘'anderhalvemeterbibliotheek’'.
We vragen je ook om thuis te blijven wanneer je klachten hebt.
Was je handen of gebruik de pompjes met desinfectiemiddel
Nies en/of hoest in je elleboog.

Boeken lenen en terugbrengen
Dit mag weer volop. Sinds 1 mei kun je materiaal zelfs boetevrij inleveren. Wel maken we gebruik van inlevermeldingen.
Geef elkaar de ruimte en blijf op 1,5 meter afstand.

De leestafel en de computers en de toiletten
De Leestafel is weer gewoon te gebruiken voor het lezen van je krant en tijdschriften. Wel staan er minder stoelen om 1,5 afstand te kunnen bewaren.

Ook de  toiletten zijn weer geopend. 

Openingstijden
Kijk voor de actuele openingstijden altijd op onze eigen website. Onder openingstijden.
Zoeken via Google wil nog wel eens verouderde bronnen aangeven waar wij niet bij kunnen om ze te wijzigen.

Gebruik van werkplekken
Onze werkplekken zijn weer beschikbaar.


Bijeenkomsten in de bibliotheek
De meeste  bijeenkomsten en cursussen in de bibliotheek zijn weer begonnen. Kijk hiervoor in onze agenda op deze website:Agenda (bibliotheekwierden.nl)

Heb je vragen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via  of via 0546-572784.

We kijken ernaar uit om je  te verwelkomen in Bibliotheek.

Blijf gezond en let goed op elkaar,

De  medewerkers en vrijwilligers van de Bibliotheek Wierden en Enter.

 

Het is zover!
De Bibliotheek Enter en Wierden zijn boetevrij. Als allereerste bibliotheek van Overijssel. Dit betekent dat je niets hoeft te betalen als je ons materiaal per ongeluk een keer iets te laat inlevert. We gunnen namelijk iedereen ruimte om te lezen, leren en te ontwikkelen.

Het is toch fijn om je boeken een dagje later in te mogen leveren, bijvoorbeeld als het net erg slecht weer is of als je toevallig erg druk bent. En door het wegvallen van de administratieve rompslomp rondom boetes hebben de medewerkers van de bibliotheek ook nog eens meer tijd om jou te helpen bij het vinden van een mooi boek.

Wat betekent dit voor jou?

Vanaf 1 mei worden er geen boetes meer gegeven in Bibliotheek Wierden en Enter. Dit geldt voor alle leners en voor alle materialen. Hiervoor hoef je zelf niets te doen. Op onze website is te vinden hoe het boetevrij lenen precies werkt.

Heb je nog vragen, kijk dan eens bij de veelgestelde vragen op deze website. Of neem gerust contact met ons op tijdens kantooruren via 054-6572784, mail naar of kom even langs. Onze openingstijden staan vermeld op www.bibliotheekwierden.nl

Altijd welkom in de Bibliotheek van Wierden!

Dicht = Open+

Wil je ‘s morgens vroeg of ’s avonds laat nog gebruik maken van de Bibliotheek in Wierden? Geen probleem. Meld je aan voor Open+. Je kunt dan buiten de gebruikelijke openingstijden, zonder aanwezigheid van onze medewerkers, toch terecht in de vestiging Wierden!

Het gaat om een service waarbij Bibliotheek Wierden 7 dagen per week vanaf 7.00 uur geopend is, terwijl het personeel pas enige tijd later aanwezig is. ’s Avonds blijft de vestiging op tot 23.00 uur, terwijl dan de medewerkers al lang naar huis zijn. Ook op feestdagen gelden de openingstijden van 7.00 tot 23.00 uur, op die dagen is er helemaal geen personeel aanwezig. Een bijkomend voordeel van deze extra service is dat de bezoekers verspreid worden over een ruimere periode. In de huidige corona-tijd een zeer gunstig effect!

Kijk voor meer informatie elders op onze website

 

Boetevrij per 1 mei

Leden van Bibliotheek Wierden en Enter krijgen binnenkort geen boete meer als ze hun geleende materiaal per ongeluk iets te laat inleveren. De bibliotheek introduceert vanaf 1 mei 2021 een boetevrij systeem. Om lenen en lezen nog makkelijker en comfortabeler te maken voor u. We gunnen namelijk iedereen ruimte om te ontwikkelen en om te lezen.

Prettig en makkelijker

En om alles nog overzichtelijker te maken gaan we vanaf 1 mei 2021 over op één abonnement voor volwassenen. Het gratis jeugdabonnement voor kinderen en jongeren tot 18 jaar blijft gewoon bestaan. Daarnaast is er één abonnement voor alle volwassenen. Het nieuwe abonnement is klantvriendelijker en overzichtelijker. Iedereen heeft gelijke toegang tot de volledige dienstverlening van de bibliotheek. We willen hiermee bereiken dat lid zijn voor iedereen makkelijker en prettiger wordt. Kijk voor meer informatie over het nieuwe abonnement en de voorwaardes hiervan op https://www.bibliotheekwierden.nl/lid-worden

Nieuw: boetevrij lenen

Het nieuwe abonnement is boetevrij, omdat boetes vaak leiden tot ergernis en discussie in de bibliotheek. Bibliotheek Wierden en Enter streeft naar gastvrijheid en klantvriendelijkheid, voor alle leden. En daar passen boetes niet bij. Bovendien wegen de kosten die wij maken voor het verwerken van boetes nauwelijks op tegen de inkomsten ervan.

Ingangsdatum boetevrij lenen

Per 1 mei 2021 geniet u van de voordelen van de boetevrije bibliotheek. Het nieuwe abonnement met het nieuwe tarief betaalt u pas vanaf de datum waarop uw huidige jaarabonnement weer verlengd wordt. Voor u zetten we op deze datum het abonnement dus om in het nieuwe abonnement. Hiervoor hoeft u zelf niets te doen.

Ruime collectie

Mocht u zich zorgen maken over de invloed van deze veranderingen op bijvoorbeeld de collectie van de bibliotheek? Maakt u zich niet ongerust. Van andere bibliotheken in Nederland die al boetevrij werken, weten we dat dit helemaal goed komt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en veel-gestelde-vragen over boetevrij lenen op https://www.bibliotheekwierden.nl/ontdek-de-bieb. Naar alle leden wordt een mail verzonden met meer informatie over bovenstaande zaken. Mocht u deze mail komende week niet ontvangen hebben, kijk dan even in uw spambox of  u neemt gerust even contact met ons op. Ook voor andere vragen kunt u contact met ons opnemen. Bel naar 0546-572784 of mail naar

  • 8 februari 2021

Kaliber Kunstenschool, Bibliotheek Wierden en De Welle hebben de intentie uitgesproken om nauwer samen te werken. Met als doel: gezamenlijk nog meer voor de Wierdense gemeenschap kunnen betekenen. Kunst, cultuur en welzijn dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling, zingeving en participatie. Als belangrijke ingrediënten van een gezonde maatschappij zijn deze thema’s niet weg te denken in het leven van mensen. Door betere samenwerking willen we diverse activiteiten gezamenlijk oppakken met als doel om meer inwoners mee te laten doen bij wat Wierden allemaal te bieden heeft.

Toegankelijke locatie voor inwoners
De partners hebben in een intentieverklaring het plan ondertekend om een plek in te richten waar inwoners terecht kunnen met uiteenlopende vragen en behoeften op het gebied van cursussen, hulp, bewegen, ontspannen, kunst, cultuur en ontmoetingen. Een plek waar het bruist, waar reuring is en waar inwoners en organisaties elkaar kunnen versterken. Een plek waar de Wierdense inwoner zich welkom voelt.

Planning
Als eerste stap hebben de partijen de huidige bibliotheek in Wierden op het oog. De centrale ligging, ruime openingstijden en de grootte van deze locatie bieden daar de beste kans om proef te draaien. In deze setting behoudt De Welle vooralsnog haar eigen locatie en blijft Kaliber een deel van haar programma op andere locaties uitvoeren.

Voor meer informatie: P.J. Huysse ( directeur)  

 

Heeft u een computervraag? Mail of bel ons met uw vraag en u wordt coronaproof geholpen. 

SeniorWeb organiseert landelijk van 18 tot 24 januari 2021 in verschillende leslocaties in het land Computervraagdagen. In Wierden en Enter kunt u voor allerlei vragen terecht door in deze week uw vraag te mailen () of met ons te bellen (0546-572784). De ambassadeur van Seniorweb neemt dan contact op om u te helpen. 

Voor leden en niet-leden.

Na deze dagen kunt u natuurlijk altijd terecht (na de lockdown) bij het 2-wekelijkse Digicafe, de wekelijkse inloop Klik&Tik en de diverse computercursussen en workshops. Kijk daarvoor in onze agenda: www.bibliotheekwierden.nl/agenda