Direct naar de inhoud
De Bibliotheken in Wierden en Enter zijn geopend voor het afhalen van reserveringen. Ook kunt u uw boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie en openingstijden
Resultaten 1 - 10 van 13

Altijd welkom in de Bibliotheek van Wierden!

Dicht = OPEN+

Wil je ‘s morgens vroeg of ’s avonds laat nog gebruik maken van de Bibliotheek in Wierden? Geen probleem. Meld je aan voor Open+. Je kunt dan buiten de gebruikelijke openingstijden, zonder aanwezigheid van onze medewerkers, toch terecht in de vestiging Wierden!

Het gaat om een service waarbij Bibliotheek Wierden 7 dagen per week vanaf 7.00 uur geopend is, terwijl het personeel pas enige tijd later aanwezig is. ’s Avonds blijft de vestiging op tot 22.00 uur, terwijl dan de medewerkers al lang naar huis zijn. Ook op feestdagen gelden de openingstijden van 7.00 tot 22.00 uur, op die dagen is er helemaal geen personeel aanwezig. Een bijkomend voordeel van deze extra service is dat de bezoekers verspreid worden over een ruimere periode. In de huidige corona-tijd een zeer gunstig effect!

Kijk voor meer informatie elders op onze website

 

Boetevrij per 1 mei

Leden van Bibliotheek Wierden en Enter krijgen binnenkort geen boete meer als ze hun geleende materiaal per ongeluk iets te laat inleveren. De bibliotheek introduceert vanaf 1 mei 2021 een boetevrij systeem. Om lenen en lezen nog makkelijker en comfortabeler te maken voor u. We gunnen namelijk iedereen ruimte om te ontwikkelen en om te lezen.

Prettig en makkelijker

En om alles nog overzichtelijker te maken gaan we vanaf 1 mei 2021 over op één abonnement voor volwassenen. Het gratis jeugdabonnement voor kinderen en jongeren tot 18 jaar blijft gewoon bestaan. Daarnaast is er één abonnement voor alle volwassenen. Het nieuwe abonnement is klantvriendelijker en overzichtelijker. Iedereen heeft gelijke toegang tot de volledige dienstverlening van de bibliotheek. We willen hiermee bereiken dat lid zijn voor iedereen makkelijker en prettiger wordt. Kijk voor meer informatie over het nieuwe abonnement en de voorwaardes hiervan op https://www.bibliotheekwierden.nl/lid-worden

Nieuw: boetevrij lenen

Het nieuwe abonnement is boetevrij, omdat boetes vaak leiden tot ergernis en discussie in de bibliotheek. Bibliotheek Wierden en Enter streeft naar gastvrijheid en klantvriendelijkheid, voor alle leden. En daar passen boetes niet bij. Bovendien wegen de kosten die wij maken voor het verwerken van boetes nauwelijks op tegen de inkomsten ervan.

Ingangsdatum boetevrij lenen

Per 1 mei 2021 geniet u van de voordelen van de boetevrije bibliotheek. Het nieuwe abonnement met het nieuwe tarief betaalt u pas vanaf de datum waarop uw huidige jaarabonnement weer verlengd wordt. Voor u zetten we op deze datum het abonnement dus om in het nieuwe abonnement. Hiervoor hoeft u zelf niets te doen.

Ruime collectie

Mocht u zich zorgen maken over de invloed van deze veranderingen op bijvoorbeeld de collectie van de bibliotheek? Maakt u zich niet ongerust. Van andere bibliotheken in Nederland die al boetevrij werken, weten we dat dit helemaal goed komt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en veel-gestelde-vragen over boetevrij lenen op https://www.bibliotheekwierden.nl/ontdek-de-bieb. Naar alle leden wordt een mail verzonden met meer informatie over bovenstaande zaken. Mocht u deze mail komende week niet ontvangen hebben, kijk dan even in uw spambox of  u neemt gerust even contact met ons op. Ook voor andere vragen kunt u contact met ons opnemen. Bel naar 0546-572784 of mail naar

  • 8 februari 2021

Kaliber Kunstenschool, Bibliotheek Wierden en De Welle hebben de intentie uitgesproken om nauwer samen te werken. Met als doel: gezamenlijk nog meer voor de Wierdense gemeenschap kunnen betekenen. Kunst, cultuur en welzijn dragen bij aan persoonlijke ontwikkeling, zingeving en participatie. Als belangrijke ingrediënten van een gezonde maatschappij zijn deze thema’s niet weg te denken in het leven van mensen. Door betere samenwerking willen we diverse activiteiten gezamenlijk oppakken met als doel om meer inwoners mee te laten doen bij wat Wierden allemaal te bieden heeft.

Toegankelijke locatie voor inwoners
De partners hebben in een intentieverklaring het plan ondertekend om een plek in te richten waar inwoners terecht kunnen met uiteenlopende vragen en behoeften op het gebied van cursussen, hulp, bewegen, ontspannen, kunst, cultuur en ontmoetingen. Een plek waar het bruist, waar reuring is en waar inwoners en organisaties elkaar kunnen versterken. Een plek waar de Wierdense inwoner zich welkom voelt.

Planning
Als eerste stap hebben de partijen de huidige bibliotheek in Wierden op het oog. De centrale ligging, ruime openingstijden en de grootte van deze locatie bieden daar de beste kans om proef te draaien. In deze setting behoudt De Welle vooralsnog haar eigen locatie en blijft Kaliber een deel van haar programma op andere locaties uitvoeren.

Voor meer informatie: P.J. Huysse ( directeur)  

 

Heeft u een computervraag? Mail of bel ons met uw vraag en u wordt coronaproof geholpen. 

SeniorWeb organiseert landelijk van 18 tot 24 januari 2021 in verschillende leslocaties in het land Computervraagdagen. In Wierden en Enter kunt u voor allerlei vragen terecht door in deze week uw vraag te mailen () of met ons te bellen (0546-572784). De ambassadeur van Seniorweb neemt dan contact op om u te helpen. 

Voor leden en niet-leden.

Na deze dagen kunt u natuurlijk altijd terecht (na de lockdown) bij het 2-wekelijkse Digicafe, de wekelijkse inloop Klik&Tik en de diverse computercursussen en workshops. Kijk daarvoor in onze agenda: www.bibliotheekwierden.nl/agenda

KidsLab workshops kerstvakantie - gratis - i.s.m Overijsselse bibliotheken

Doe je mee?

In de eerste twee vakantieweken kunnen kinderen van 6-12 jaar van maandag tot en met donderdag online met een labcoach van Tetem’s KidsLab aan de slag met maak- en bouwworkshops bv Maak je eigen stopmotionfilmpje of Tover een gekleurd schaduwinsect op je muur. In totaal komen acht workshops online te staan. Start vanaf maandag 21 december. Voor meer informatie zie: https://tetem.nl/.../evenem.../kidslab-workshop-21-december/

De bibliotheek Enter en Wierden zijn  geopend voor het afhalen en brengen van uw boeken: Afhaalservice. U bent van harte welkom.

Afhaalservice

U moet uw materialen van te voren reserveren. Wij zoeken het op en zetten het voor u klaar. De plek van de reserveringen in de bibliotheek Wierden is gewijzigd. Ze staan nu voor aan in de bibliotheek.
Kun je niet zelf reserveren? Geef dan je wensen of titels door, wij zoeken het hier voor je uit.                                     

Geen Activiteiten in de Bibliotheek 

Er zijn helaas geen activiteiten in de bibliotheek.  We proberen u zoveel mogelijk via de telefoon te helpen of indien mogelijk via Beeldbellen/Zoom/Teams. 
Ook kun je geen gebruik maken van de leestafel, de computers en werkplekken in onze vestigingen.

 

Geen boetes en de materialen zijn automatisch langer uitgeleend

Uw boeken zijn automatisch door ons verlengd. U hoeft zich geen zorgen te maken over boetes, die ontstaan daardoor niet.
Ziet u toch boetes verschijnen, dan zijn dit boetes die ontstaan zijn voor de lockdown.

Digitale collectie

Hoewel het lenen van de fysieke collectie  beperkt  mogelijk is, kunnen onze leden gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de Online Bibliotheek. Als je niet lid bent maar toch digitaal wil lezen kun je online lid worden. Voor de jeugd tot 18 jaar  is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis.

Wil je meer weten van de bibliotheek en online diensten klik dan Hier

Vragen

Heb je vragen? Dan kun je deze stellen via . We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.  Volg daarnaast de berichten op onze website of Facebook voor eventuele nieuwe informatie. .

We vertrouwen op je begrip en medewerking. 

Veiligheidsmaatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

  • Het gebruik van een winkelmandje in de Bibliotheek is verplicht. Hiermee tellen wij het aantal bezoekers dat in de Bibliotheek aanwezig mag zijn. Zijn de mandjes op? Wacht dan even tot er mandjes vrijkomen.
  • Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Draag een mondkapje bij een bezoek aan de Bibliotheek.( vanaf 1 december verplicht)
  • Was je handen voor en na je bezoek.
  • Ontsmet je handen voor en na het gebruik van computers, toiletten, werkplekken, printers en kranten/tijdschriften..
  • Kom niet naar de Bibliotheek wanneer jij of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben.