Direct naar de inhoud
De Bibliotheken in Wierden en Enter zijn geopend voor het afhalen van reserveringen. Ook kunt u uw boeken inleveren. Kijk elders op onze website voor meer informatie en openingstijden
Resultaten 1 - 9 van 9

Heeft u een computervraag? Mail of bel ons met uw vraag en u wordt coronaproof geholpen. 

SeniorWeb organiseert landelijk van 18 tot 24 januari 2021 in verschillende leslocaties in het land Computervraagdagen. In Wierden en Enter kunt u voor allerlei vragen terecht door in deze week uw vraag te mailen () of met ons te bellen (0546-572784). De ambassadeur van Seniorweb neemt dan contact op om u te helpen. 

Voor leden en niet-leden.

Na deze dagen kunt u natuurlijk altijd terecht (na de lockdown) bij het 2-wekelijkse Digicafe, de wekelijkse inloop Klik&Tik en de diverse computercursussen en workshops. Kijk daarvoor in onze agenda: www.bibliotheekwierden.nl/agenda

KidsLab workshops kerstvakantie - gratis - i.s.m Overijsselse bibliotheken

Doe je mee?

In de eerste twee vakantieweken kunnen kinderen van 6-12 jaar van maandag tot en met donderdag online met een labcoach van Tetem’s KidsLab aan de slag met maak- en bouwworkshops bv Maak je eigen stopmotionfilmpje of Tover een gekleurd schaduwinsect op je muur. In totaal komen acht workshops online te staan. Start vanaf maandag 21 december. Voor meer informatie zie: https://tetem.nl/.../evenem.../kidslab-workshop-21-december/

De bibliotheek Enter en Wierden zijn  geopend voor het afhalen en brengen van uw boeken: Afhaalservice. U bent van harte welkom.

Afhaalservice

U moet uw materialen van te voren reserveren. Wij zoeken het op en zetten het voor u klaar. De plek van de reserveringen in de bibliotheek Wierden is gewijzigd. Ze staan nu voor aan in de bibliotheek.
Kun je niet zelf reserveren? Geef dan je wensen of titels door, wij zoeken het hier voor je uit.                                     

Geen Activiteiten in de Bibliotheek 

Er zijn helaas geen activiteiten in de bibliotheek.  We proberen u zoveel mogelijk via de telefoon te helpen of indien mogelijk via Beeldbellen/Zoom/Teams. 
Ook kun je geen gebruik maken van de leestafel, de computers en werkplekken in onze vestigingen.

 

Geen boetes en de materialen zijn automatisch langer uitgeleend

Uw boeken zijn automatisch door ons verlengd. U hoeft zich geen zorgen te maken over boetes, die ontstaan daardoor niet.
Ziet u toch boetes verschijnen, dan zijn dit boetes die ontstaan zijn voor de lockdown.

Digitale collectie

Hoewel het lenen van de fysieke collectie  beperkt  mogelijk is, kunnen onze leden gebruik maken van de Online Bibliotheek om e-books te lezen en luisterboeken te luisteren op computer, tablet of mobiele telefoon. Ga naar de Online Bibliotheek. Als je niet lid bent maar toch digitaal wil lezen kun je online lid worden. Voor de jeugd tot 18 jaar  is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis.

Wil je meer weten van de bibliotheek en online diensten klik dan Hier

Vragen

Heb je vragen? Dan kun je deze stellen via . We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren.  Volg daarnaast de berichten op onze website of Facebook voor eventuele nieuwe informatie. .

We vertrouwen op je begrip en medewerking. 

Veiligheidsmaatregelen

De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Op basis van het advies van het RIVM hanteren we onderstaande maatregelen. We vertrouwen op je medewerking.

  • Het gebruik van een winkelmandje in de Bibliotheek is verplicht. Hiermee tellen wij het aantal bezoekers dat in de Bibliotheek aanwezig mag zijn. Zijn de mandjes op? Wacht dan even tot er mandjes vrijkomen.
  • Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Draag een mondkapje bij een bezoek aan de Bibliotheek.( vanaf 1 december verplicht)
  • Was je handen voor en na je bezoek.
  • Ontsmet je handen voor en na het gebruik van computers, toiletten, werkplekken, printers en kranten/tijdschriften..
  • Kom niet naar de Bibliotheek wanneer jij of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben.

20215 Poster Bieb WWW

Word vrijwilliger en lever een bijdrage aan jouw Bibliotheek!

Als Bibliotheek kunnen we niet zonder onze enthousiaste vrijwilligers. Samen werken we aan dé plek voor ontwikkeling in Wierden en Enter

Wil jij anderen op weg helpen? Zorgen dat iedereen zich welkom voelt? Jezelf ontwikkelen én dat bij anderen stimuleren? Ga dan als vrijwilliger bij ons aan de slag! 

We zijn voor beide vestingen zijn we op zoek naar verschillende talenten: 


Gastvrouw/Gastheer
Je werkt dan in de frontoffice. Helpt klanten bij hun weg en zoektocht in de bibliotheek, helpt mee om de bezoekers te blijven informeren over ons aanbod in boeken, maar ook in cursussen en workshops.


Begeleider bij digitale hulpvragen en cursussen ( = ambassadeur bij Seniorweb), 
Je helpt of geeft een cursus om mensen op digitaal gebied verder te helpen. Bijvoorbeeld zoeken we iemand die onze cursus Digisterker wil geven ( leren omgaan met websites van de overheid, inloggen met DigiD enz)
Begeleider bij Coderdojo ( Programmeren voor kinderen)


Meedenkers voor programmering in de bibliotheek ( heb jij een goede ideeen voor activiteiten, workshops enz.) denk en doe dan mee.

Wil je meer informatie mail dan naar Henriette Gerrits:  of bel op dinsdag, woensdag of donderdag naar de bibliotheek Wierden 0546-572784

Ook al is de Bibliotheek gesloten, dat betekent niet dat je niet bij ons terecht kunt! We zetten hier alle online mogelijkheden voor je op een rijtje.

Online Bibliotheek

Je kunt digitaal blijven doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Liever luisteren? Probeer eens een luisterboek: download de online Bibliotheek App! Deze app bevat honderden luisterboeken voor jong en oud.

Met je lidmaatschap kun je gebruikmaken van alle diensten én heb je toegang tot alle e-books en luisterboeken. Geen lid? Je kunt online een lidmaatschap afsluiten en gebruik maken van alle digitale diensten en dat voor maar 4 of 5  euro per maand. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis!

Voor de jeugd

bannerjeugd

Het online aanbod van de Bibliotheek voor de jeugd is groot. Hieronder vind je een overzicht. Een lidmaatschap tot 18 jaar is helemaal gratis en kun je online afsluiten, je krijgt zo snel mogelijk je pasnummer en inloggegevens doorgestuurd en zo kun je super snel gebruik maken van alle diensten van de Bibliotheek.

Om te lezen

Boekentips: Wil je jouw kind helpen met het uitzoeken van een boek? Bekijk dan eens deze websites voor boekentips: BoekenzoekerJeugdbibliotheek.nlIk vind lezen leuk en Lezen Nou

E-books: Er zijn ook e-books beschikbaar voor de jeugd en jongvolwassenen. Je kunt er ook lezen voor de Lijst.

De Digitale Voorleestas: Lees mee uit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. 2-6 jaar.

Karaokelezen: Voor kinderen die lezen lastig vinden, is er Karaoke lezen, je kunt er luisteren met ondertitels.

Junior EinsteinMet Junior Einstein kun je schoolvakken oefenen. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Langaroo: Wil je samen met je kind aan de slag met taal? Kijk dan eens naar Langaroo.

Uittrekselbank: In de Uittrekselbank vind je meer dan 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse (jeugd)literatuur en 360 auteursportretten. Ideaal als je bijvoorbeeld aan het lezen bent voor je lijst.

Winkler prins encyclopedie: Zoek je informatie voor je spreekbeurt of werkstuk? Of wil je alles weten over een specifiek onderwerp? Ga dan naar de online encyclopedie van Winkler Prince

Kijken en luisteren

Voorleesfilmpjes: Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes.

Huisarrest: Huisarrest is een spannend verhaal in 10 delen! Elke dag schrijft een bekende kinderboekenschrijver een nieuw deel en leest het via video voor.

Voorleeshoek: Voorleesfilmpjes vind je ook in de Voorleeshoek voor kinderen van 0-10 jaar.

Bereslimme Boeken: Dit zijn interactieve animatiefilms van prentenboeken.

De waanzinnige podcast: Een podcast voor en door kinderen over kinderboeken.

Apps en spellen

Jeugdbieb: Voor nieuws, filmpjes en apps voor kinderen van 8-12 jaar.

DataDetox Game: Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is het een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten.

Yoleo: Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten.

Nijntje app: Kijk en lees mee met de Nijntje app voor Android en IOS.

Webdetective: Weet jij welke informatie op het web betrouwbaar is en welke niet? Begin met speuren en kom er achter hoe je informatie controleert op betrouwbaarheid en hoe je slim gebruik maakt van een zoekmachine.

Scratch: Programmeer of animeer je eigen game! Kijk hier voor uitleg.

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Volwassenen

banner volwassenen

Voor volwassenen heeft de Bibliotheek online een uitgebreid aanbod. Zo kun je thuis blijven en toch genieten van je lidmaatschap. Ben je nog geen lid? Voor 4,25 per maand maak je gebruik van alle diensten van de Bibliotheek. De eerste maand is dat zelfs helemaal gratis!

Lezen

E-books: Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 28.000 e-books. Je leent tot 10 e-books tegelijk die je kunt lezen op je telefoon, tablet, e-reader, pc of laptop. E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan. We helpen je graag op weg tijdens het telefonisch spreekuur.

Tijdschriftenbieb: Helemaal super nieuw. Lees nu je tijdschriften in deze app. Log in met je bibliotheekgegevens. Tijdschriften van Autoweek tot Story.

Passendlezen: Moeite met lezen? Speciaal voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen. Hier vind je 45.000 gesproken boeken. Want om te lezen, heb je geen letters nodig.

Delpher: In Delpher zijn ruim 100 miljoen gedigitaliseerde pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften beschikbaar. De teksten komen uit collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen en worden regelmatig aangevuld. 

Luisteren

Luisterboeken: In de App van de Online Bibliotheek vind je 3600 luisterboeken.Geniet  altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Download de gratis app voor tablet of smartphone. Veel luisterplezier!

Digitaal doen!

LiteRom: LiteRom bevat tienduizenden artikelen, auteursinterviews en recensies over Nederlandstalige literatuur.

Oefenen.nl: Op de website Oefenen.nl kun je met video's, animaties en interactieve oefeningen leren over taal, rekenen, digitale vaardigheden, geld, opvoeding en gezondheid. Vaardigheden die je kunnen helpen in het dagelijks leven.

Theorie Rijbewijs: Met het ‘Oefenprogramma theorie-rijbewijs’ kun je jouw kans op slagen vergroten. Je kunt thuis gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor. Alle vragen uit het CBR-examen zitten in het programma verwerkt.

JobOn: landelijke community voor werkzoekenden. Of je nu een baan hebt of niet, JobOn helpt je met je volgende stap. Met online trainingen en webinars. 

Gratis trainingen; Via deze link kun je toegang vragen tot gratis trainingen voor persoonlijke ontwikkeling.

De online Bibliotheek heeft een nieuwe app (voor Apple en Android). In deze app kunnen gebruikers zowel e-books als luisterboeken zoeken, lenen én direct lezen.