Bibliotheken Wierden en Enter ook op zaterdag weer open

Goed nieuws! Bibliotheek Wierden en Enter zijn (beperkt) weer geopend. Vanaf 1 juni zijn wij ook op zaterdag weer open.

Vanwege het coronavirus zijn we vanaf nu de ‘'anderhalvemeterbibliotheek’'. Wat betekent dit? We richten de bibliotheek zo in dat het voor alle bezoekers én medewerkers veilig is om de bibliotheek te bezoeken. Zo zorgen we er met elkaar voor dat zij stap voor stap weer gebruik kunnen maken van de bibliotheek. Hoe de ‘’anderhalvemeterbibliotheek’’ eruit ziet, leggen we hieronder aan je uit.

Boeken lenen en terugbrengen
Wanneer je de bibliotheek bezoekt, gelden eigenlijk dezelfde regels zoals je inmiddels ook bij supermarkten en bouwmarkten gewend bent; er mag een beperkt aantal mensen naar binnen, iedereen die naar binnen gaat moet een mandje  meenemen en wanneer de toegangsitems op zijn, dan dien je buiten (op anderhalve meter afstand van elkaar) te wachten tot er weer een toegangsitem beschikbaar is. We hebben de instellingen van de zelfservice balies aangepast en er is er één voor inleveren en één voor uitlenen, zodat er een looproute ontstaat.

Voor het volledige overzicht van de maatregelen tegen het coronavirus verwijzen we je graag door naar onderstaande afbeelding.

20 000 Poster Bibliotheek Corona A4 V2 HR

Teruggebrachte materialen zijn niet meteen weer beschikbaar voor uitlening, deze moeten eerst 2 dagen in quarantaine.
Dus je mag alleen materialen lenen die voor je klaarstaan of materiaal uit de kast.

Reserveringen
Doordat alle bibliotheken in de provincie gesloten waren is er een enorme achterstand ontstaan bij het leveren van reserveringen. We hopen deze achterstand zo snel mogelijk in te halen. Blijf geerust nieuwe materialen reserveren.

De leestafel, de publiekspc’s, de koffiehoek en de toiletten
Deze blijven voorlopig dicht. Daar kun je helaas nu nog geen gebruik van maken.

Openingstijden
De openingstijden zijn voorlopig aangepast en blijven zo tot 1 september. Ook in de vakantieperiode.
Bibliotheek Wierden is de komende weken geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-16.00 en op zaterdag van 10.00-13.00 uur.
Bibliotheek Enter is de komende weken geopend van maandag, woensdag en vrijdag van 13.00-16.00 en op zaterdag van 10.00-13.00 uur.

Kinderen van 4 t/m 12 jaar
Kinderen zijn van harte welkom in de bibliotheek. Dit alleen onder begeleiding van 1 volwassene.
Toegestaan is 1 volwassene en 1 kind per keer. Beide pakken een mandje.

Bijeenkomsten in de bibliotheek
We hebben besloten om voorlopig tot 1 september geen extra activiteiten te organiseren in de bibliotheek. Mochten er andere ontwikkelingen zijn, dan passen wij dit beleid uiteraard graag aan en zullen wij je daarover berichten.

Heb je vragen over de nieuwe coronamaatregelen?
We helpen je uiteraard graag verder. Je kunt ons bereiken via:
of tijdens de nieuwe openingstijden bellen naar:
Bibliotheek Wierden 0546-572784
Bibliotheek Enter 0547381158