Direct naar de inhoud

Lekker blijven lezen én andere dingen om te doen

Ook al is de Bibliotheek nu tijdelijk gesloten, dat betekent niet dat je niet bij ons terecht kunt! We zetten hier alle online mogelijkheden voor je op een rijtje.

 

Online Bibliotheek   Lekker blijven lezen Website uitsnede voor artikelen en activiteiten

Je kunt digitaal blijven doorlezen met de ruim 28.000 e-books voor kinderen en volwassenen van de online Bibliotheek. Of probeer eens een luisterboek: download de LuisterBieb-app met ruim 3.700 luisterboeken voor alle leeftijden. Luisterboeken zijn er ook voor niet-leden.

Met je lidmaatschap kun je gebruikmaken van alle diensten én heb je toegang tot alle e-books en luisterboeken. Geen lid? Je kunt online een lidmaatschap afsluiten en gebruikmaken van alle digitale diensten en dat voor maar 11,50 euro per kwartaal. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is een lidmaatschap zelfs helemaal gratis!

Stel je vragen 

Wij houden telefonische spreekuur van 10.00-12.00 van maandag tot en met vrijdag: bellen met bibliotheek Wierden ( ook leners uit Enter) 0546-572784.

Je kunt ook mailen naar: .   Stel je vraag zo duidelijk mogelijk en vermeld naam en telefoonnummer. Wij bellen of mailen je terug. In het weekend beantwoorden wij geen mail.

Wij verwijzen je ook graag naar de website: www.onlinebibliotheek.nl voor handleidingen en duidelijke filmpjes met uitleg over het lenen van e-books.

Wij hebben de folders ook digitaal beschikbaar. Die sturen wij je per mail graag toe.

Voor de jeugd

Het online aanbod van de Bibliotheek voor de jeugd is groot. Hieronder vind je een overzicht. Een lidmaatschap is tot 18 jaar helemaal gratis en kun je online afsluiten. je krijgt zo snel mogelijk je pasnummer en inloggegevens doorgestuurd en zo kun je super snel gebruik maken van alle diensten van de Bibliotheek.

Luisterbieb: In de Luisterbieb zijn ook veel luisterboeken voor kinderen te vinden. Heerlijk een verhaal luisteren, los van schermpjes.

E-books: Er zijn ook e-books beschikbaar voor de jeugd en jongvolwassenen. Je kunt er ook lezen voor de Lijst.

Digitale voorleestas: Een virtuele tas met wekelijks twee nieuwe voorleesboeken met doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes.

Karaokelezen: Voor kinderen die lezen lastig vinden, is er Karaokelezen van Yoleo, je kunt meelezen met een voorgelezen verhaal.

Junior Einstein: Met Junior Einstein kun je schoolvakken oefenen. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Log in met je biebpas.

Langaroo: Wil je samen met je kind aan de slag met taal? Kijk dan eens naar Langaroo.

Elke middag verschijnt er bovendien om 14.00 uur een speciale aflevering van BiebLab, met experimenten om ook thuis te proberen. 

Huisarrest: Een tiendelige serie voorleesverhalen over kinderen die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten. De serie wordt geschreven en online voorgelezen door tien bekende kinderboekenschrijvers. Vanaf maandag 30 maart komt er iedere dag om 14.00 uur een nieuwe aflevering online.

BiebBoys: Iedere schooldag om 14.00 uur is er een nieuwe aflevering van de BiebBoys te zien. Per aflevering verzinnen de boys een nieuwe uitdaging. De uitdagingen zijn vooral geschikt voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. En interessant voor leerkrachten die op zoek zijn naar inspiratie voor thuisonderwijs.

Voorleesfilmpjes: Voor de allerjongsten hebben we naast luisterboeken ook leuke voorleesfilmpjes.

Voorleeshoek: Voorleesfilmpjes vind je ook in de Voorleeshoek voor kinderen van 0-10 jaar.

Bereslimme Boeken: Dit zijn interactieve animatiefilms van prentenboeken.

Jeugdbieb: Voor nieuws, filmpjes en apps voor kinderen van 8-12 jaar.

Uittrekselbank: In de Uittrekselbank vind je meer dan 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse (jeugd)literatuur en 360 auteursportretten. Ideaal als je bijvoorbeeld aan het lezen bent voor je lijst.

DataDetox Game: Nu de kinderen thuis en veel online zijn, is het een ideaal moment voor de DataDetox Game en de quiz veilig internetten.

Yoleo: Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten.

Nijntje app: Kijk en lees mee met de Nijntje app voor Android en IOS.

De waanzinnige podcast: Een podcast voor en door kinderen over kinderboeken.

Webdetective: Weet jij welke informatie op het web betrouwbaar is en welke niet? Begin met speuren en kom er achter hoe je informatie controleert op betrouwbaarheid en hoe je slim gebruik maakt van een zoekmachine.

Code-It@Home>: Online leerlijn - voor kinderen uit groep 5 t/m 8 - waarbij wordt ingegaan op code, programmeren en creativiteit binnen het programmeren. Wat is programmeren? Welke dingen om ons heen maken allemaal gebruik van code?

Scratch: Programmeer of animeer je eigen game! Kijk hier voor uitleg.

Scoor thuis: Scoor een boek heeft inmiddels ook een thuiseditie. Tijd genoeg om extra leesmeters te maken, dus doe mee met je hele gezin!

Nog meer leuke tips voor kinderen staan op www.jeugdbibliotheek.nl: inspiratie voor leuke boeken en allerlei informatie voor spreekbeurten en werkstukken.

Volwassenen

Voor volwassenen heeft de Bibliotheek online een uitgebreid aanbod. Zo kun je thuis blijven en toch genieten van je lidmaatschap. Ben je nog geen lid? Voor 11,50 per kwartaal maak je gebruik van al onze diensten. Schrijf je nu in.

Luisterbieb: In de App van de LuisterBieb vind je 3600 luisterboeken. Met de LuisterBieb geniet je altijd en overal van de mooiste luisterboeken. Download de gratis app voor tablet of smartphone. We hebben nu een extra selectie mooie luisterboeken toegevoegd. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!

E-books:Via de online Bibliotheek heb je toegang tot zo'n 28.000 e-books. Je leent tot 10 e-books tegelijk die je kunt lezen op je telefoon, tablet, e-reader, pc of laptop. E-books blijven 3 weken op je boekenplank staan. We helpen je graag op weg tijdens het telefonisch spreekuur.

SeniorWeb Thuis online: Gelukkig kunt u via internet, thuis online, nog voldoende contact hebben met uw dierbaren of een virtueel uitstapje maken. Hoe? Dat wordt uitgelegd op deze website. SeniorWeb helpt u graag online op weg, met uitleg over videobellen of het gebruiken van sociale media.

Passendlezen: Moeite met lezen? Speciaal voor mensen die blind, slechtziend of dyslectisch zijn, is er Passend Lezen. Hier vind je 45.000 gesproken boeken. Want om te lezen, heb je geen letters nodig.

Delpher: In Delpher zijn ruim 100 miljoen gedigitaliseerde pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften beschikbaar. De teksten komen uit collecties van diverse wetenschappelijke instellingen, bibliotheken en erfgoedinstellingen en worden regelmatig aangevuld. 

LiteRom: LiteRom bevat tienduizenden artikelen, auteursinterviews en recensies over Nederlandstalige literatuur.

Oefenen.nl: Op de website Oefenen.nl kun je met video's, animaties en interactieve oefeningen leren over taal, rekenen, digitale vaardigheden, geld, opvoeding en gezondheid. Vaardigheden die je kunnen helpen in het dagelijks leven.

Theorie Rijbewijs: Met het ‘Oefenprogramma theorie-rijbewijs’ kun je jouw kans op slagen vergroten. Je kunt thuis gratis oefenen voor je theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor. Alle vragen uit het CBR-examen zitten in het programma verwerkt.

Nieuwsbrief: Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

De Bibliotheken in Wierden en Enter zijn normaal geopend. Lees de coronamaatregelen en draag een mondkapje