Het is rust bij Scoor een Boek!

Bibliotheek Wierden doet mee aan Scoor een Boek!
Scoor een boek is het leesbevorderingsproject van o.a. de Bibliotheek Wierden in samenwerking met voetbalclub Heracles Almelo.

Leerlingen van basisscholen gaan de komende tien weken in het kader van het project Scoor een Boek! zoveel mogelijk boeken lezen. In Wierden gaan ongeveer 200 leerlingen van 7 scholen met het nieuwe project aan de slag.

Wout Droste is dit seizoen de ambassadeur en kwam 4 februari de officiële aftrap op de Sjaloomschool in Wierden doen. Hij figureert ook in de verschillende videofragmenten die op de andere scholen werd getoond en in het onderstaande filmpje.

Met Scoor een Boek! worden leerlingen uit de groepen 5 en 6 van basisscholen in Gelderland en Overijssel gestimuleerd om met plezier te (blijven) lezen. Het doorloopt drie onderdelen: de aftrap, rust en het fluitsignaal. Scoor een Boek! is enkele jaren geleden opgezet in de provincie Groningen door Biblionet Groningen en FC Groningen en wordt nu uitgerold over het hele land en ondersteund door de Eredivisie CV.

Een speler van Heracles Almelo verbindt zich aan het project, vanuit de gedachte dat een lezende voetballer tot de verbeelding van de leerlingen spreekt. In een videoboodschap vertelt de speler de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf (boeken) te gaan 'scoren'.

Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles Almelo-speler Wout Droste. Na tien weken lezen sluiten de leerlingen het project sportief af op acht locaties in de provincie. Dit jaar worden ook de gezinnen van de deelnemende leerlingen en leerkrachten opgeroepen om thuis boeken te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.