BoekStart viert 10-jarig bestaan

Goudenwikkelactie van BoekStart

Boekstartmoeders

Eind 2018 bestaat BoekStart voor baby’s 10 jaar; dit feestelijke feit wordt het hele jaar gevierd. Bijna alle Bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart. Ouders van baby’s ontvangen van de gemeente een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om in de Bibliotheek hun kindje gratis lid te maken en het BoekStartkoffertje, met daarin 2 leuke babyboekjes, op te halen.

Vanwege het jubileumjaar is er een extra verrassing. In een aantal BoekStartkoffertjes is een zogenaamde Gouden Wikkel verstopt. De gelukkige vinder wint een BoekStart verrassingspakketje van de Bibliotheek in samenwerking met Patissier en Broodspecialist van Otten en kraamcadeauwinkel Linijn.

Een heel decennium lang is het hoofddoel van BoekStart hetzelfde gebleven: het bevorderen van voorlezen aan jonge kinderen. Plezier in lezen leidt tot een betere taal- en spraakontwikkeling. Het is dus heel belangrijk dat kinderen al heel jong ontdekken hoe leuk boekjes zijn!

De Bibliotheek biedt met BoekStart een gratis lidmaatschap voor de allerjongsten, het BoekStartkoffertje als cadeau bij inschrijving en een BoekStart collectie met baby- en peuterboekjes om te lenen. Ook organiseert de Bibliotheek regelmatig leuke activiteiten voor ouders en jonge kinderen. Meer informatie is te vinden op www.boekstart.nl.

Heb je geen bon gekregen of ben je hem kwijt? Kom langs in de Bibliotheek en we regelen het voor je.