Taalpunt

Taalpunt

In Nederland wonen 1,3 miljoen mensen die lezen, schrijven, spreken en begrijpen moeilijk vinden. Je bent niet de enige! Het Taalpunt is er voor jou.

In Wierden kun je taalles krijgen. Er zijn speciale cursussen voor volwassenen. Je krijgt les in een groepje, of alleen. Iedereen die beter wil leren lezen en schrijven kan naar het Taalpunt in de bibliotheek. Bij het Taalpunt werken vrijwilligers. Samen kijken we wat je nodig hebt. Dan zoeken wij de taalhulp die bij jou past!

Het Taalpunt is open op: vrijdag: 10.00-11.00 uur

Op andere tijdstippen kun je bellen naar Ria Maassen van den Brink tel.: 0546-571693, of 0800-0234444 . 

De gemeente Wierden, Stichting de Welle, de Bibliotheek Wierden, Stichting Lezen en Schrijven en het ROC van Twente proberen met het project 'Taal voor het leven' laaggeletterden te bereiken en ze te koppelen aan de juiste taalvrijwilliger of ze te leiden naar het juiste traject binnen het ROC.

Wie graag beter wil leren lezen en schrijven kan contact opnemen met Ria Maassen van den Brink van Stichting de Welle,  .
Komt jouw bedrijf of instelling weleens in aanraking met laaggeletterden? Meld je dan aan als 'bondgenoot' bij Linda Kaspers,   en help ons om van Wierden een geletterde gemeente te maken. De volgende organisaties zijn je al voor gegaan: Stichting Bowie, Jarabee, Mee Twente, Vluchtelingenwerk, 2Switch, Soweco, GGD, Zorgaccent, Dyslexiecentrum Twente, Peuterspeelzalen, Activiteitencentrum 't Zumpke.                     

Bekijk hier een filmpje over hoe verschillende organisaties samenwerken om laaggeletterdheid te voorkomen en te bestrijden.