Taalpunt

taalpuntOp donderdag 15 oktober openen wij in de Bibliotheek in Wierden het Taalpunt Wierden. Wie moeite heeft met lezen en schrijven wordt hier op weg geholpen door vrijwilligers of het ROC. Bedrijven en instellingen die weleens te maken hebben met laaggeletterden kunnen meehelpen als 'bondgenoot'.

Wist je dat 13% van de Nederlanders van 16 jaar en ouder niet voldoende kan lezen en schrijven om goed mee te kunnen doen in de maatschappij? In Wierden zijn dat meer dan 3000 mensen. Hierbij gaat het niet alleen om mensen van buitenlandse afkomst, maar ook om geboren Nederlanders. Wie niet goed kan lezen en schrijven heeft vaker problemen met het vinden en houden van werk, met geldzaken, opvoeding van de kinderen, gezondheid enzovoort.

De gemeente Wierden, Stichting de Welle, de Bibliotheek Wierden, Stichting Lezen en Schrijven en het ROC van Twente proberen met het project 'Taal voor het leven' laaggeletterden te bereiken en ze te koppelen aan een passende taalvrijwilliger of ze te leiden naar het juiste traject binnen het ROC.

Wie graag beter wil leren lezen en schrijven kan contact opnemen met Ria Maassen v.d. Brink van Stichting de Welle,   . Komt jouw bedrijf of instelling weleens in aanraking met laaggeletterden? Meld je dan aan als 'bondgenoot' bij Annelies Kremer,   en help ons om van Wierden een geletterde gemeente te maken.