Uw bibliotheekpas is in 2021 nog meer waard!

Stap voor stap werken we aan een betere en uitgebreidere bibliotheek. Daarmee wordt uw bibliotheekpas steeds meer waard! We zorgen voor actuele en complete collecties, met meer service en gemak. Wij nodigen u graag uit bij onze activiteiten. Onze website wordt steeds meer een digitale bibliotheek met tal van bronnen die u ook thuis met uw bibliotheekpas kunt raadplegen, bekijken of beluisteren. Bekijk ons aanbod via Ontdek de Bieb en  Bieb Online

1    De nieuwste boeken in uw bibliotheek!
In onze vestigingen treft u de nieuwste titels en toptitels aan. Per titel schaffen wij meer exemplaren aan zodat u minder vaak misgrijpt en minder lang hoeft te wachten op de boeken die u hebt gereserveerd. Bovendien is het uitzoeken van actuele titels aantrekkelijker gemaakt door het frontaal presenteren van deze boeken.

2    2.000 Speelfilms lenen
Steeds vaker weet u onze uitgebreide collectie speelfilms te vinden. De dvd’s zijn zowel in Enter als in Wierden te leen. Via onze catalogus op de website van de bibliotheek reserveert/bestelt u de titels van uw keuze. Indien u beschikt over een Topabonnement is het lenen van de dvd's nog gratis ook!

3    Bezoek de Biblioscoop
Wilt u een film op een groot scherm bekijken? Bezoek de Biblioscoop! Van september tot en met april wordt elke laatste donderdag van de maand een film voor volwassenen vertoond. Het filmprogramma kunt u vinden op de website van de bibliotheek.

4    De grootste muziekcollectie van Nederland: gratis lenen!
In de bibliotheek heeft u een keuze uit 1.000 cd’s, maar via de catalogus heeft u de beschikking over veel meer. U kunt 60.000 cd’s lenen van de Muziekuitleen Enschede en nog eens 400.000 cd’s van de Centrale Discotheek Rotterdam.

5    Lenen in heel Overijssel en Gelderland
De bibliotheekpas is geldig in alle Overijsselse en Gelderse bibliotheken! Met uw bibliotheekpas kunt u in alle openbare bibliotheken van Overijssel en Gelderland materialen lenen. Die materialen kunt u ook in elke gewenste openbare bibliotheek in Overijssel of Gelderland weer inleveren.  

6    Drie of vier weken lenen
De uitleentermijn is 4 weken voor houders van een Topabonnement. Voor alle jeugdleden en houders van een Standaardabonnement is de uitleentermijn 3 weken. 
Beschikt u over een topabonnement dan mag u onbeperkt materialen lenen! Houders van een standaardabonnement en kinderen mogen 15 materialen lenen. 
U mag zelf de aantallen bepalen binnen de materiaalsoorten. Dus u bepaalt zelf hoeveel boeken, tijdschriften, dvd’s en/of cd’s u wenst mee te nemen.

7    Reserveren en aanvragen uit de collectie Nederland
Via de catalogus op de website van de bibliotheek kunt u met de bestelknop eenvoudig titels reserveren. Dat geldt niet alleen voor titels uit de bibliotheken te Enter en Wierden. De catalogus toont ook titels uit de collecties van alle Overijsselse bibliotheken en een groot aantal andere bibliotheken die u via ons kunt aanvragen. Bestelt u iets, dan krijgt u bericht als het boek, dvd of cd voor u klaar staat in de bibliotheekvestiging van uw keuze. Levering van titels van de Overijsselse bibliotheken is gratis. Voor een aantal titels dat van buiten de provincie komt, betaalt u een kleine bijdrage.

   Beleef het in de bibliotheek met korting!
De bibliotheek organiseert heel regelmatig culturele en/of informatieve activiteiten. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Kijk voor het programma op de website van de bibliotheek. Leden van de bibliotheek krijgen € 2,50 korting op de toegang tot deze activiteiten! 

9    Regel zelf uw bibliotheekzaken thuis
Klik op de website op “Mijn Bibliotheek” en log in. Vervolgens kunt u veel bibliotheekzaken thuis regelen zoals het verlengen van de geleende materialen en het wijzigen van uw mailadres. U kunt zich hier ook abonneren op de aanwinstenservice, zodat u per mail op de hoogte wordt gehouden van de nieuwste materialen van de bibliotheek. Het is ook mogelijk om digitaal een favorietenlijstje bij te houden. Bent u benieuwd naar nog meer handige mogelijkheden? Ga direct even naar “Mijn Bibliotheek”.

10  Gebruik uw bibliotheekpas als chipknip
Wanneer u regelmatig kleine bedragen aan de bibliotheek betaalt voor het te laat inleveren van materialen, kan het handig zijn een tegoed te storten op uw lenerspas. Bij betaling van uw openstaande registratie wordt het bedrag eerst van uw tegoed afgehaald. Zodra het tegoed is verbruikt kunt u weer bijstorten.

11  Gebruik uw bibliotheekpas voor de online bibliotheek
Wanneer u regelmatig inlogt in mijn bibliotheek, kunt u deze inloggegevens gebruiken om in te loggen bij de online bibliotheek: www.onlinebibliotheek.nl