Film Frida Kahlo

Frida is een biografische dramafilm uit 2002 onder regie van Julie Taymor. Het verhaal is gebaseerd op het boek Frida: A Biography of Frida Kahlo (1983) van Hayden Herrera en gaat over het leven van de Mexicaanse kunstschilder Frida Kahlo. De film onderzoekt nadrukkelijk de relatie tussen Kahlo's leven en haar kunst.

Frida werd genomineerd voor zes Academy Awards, waarvan die voor beste grime en beste filmmuziek (van Elliot Goldenthal) daadwerkelijk werden gewonnen. Daarnaast won de film

Frida Kahlo (Salma Hayek) raakt op achttienjarige leeftijd zwaargewond bij een busongeluk, dat haar voor het leven verminkt. Tijdens de maandenlange revalidatieperiode begint ze te schilderen. Ze wordt ontdekt door kunstenaar Diego Rivera (Alfred Molina), met wie ze trouwt. Het stel vormt een prominente aanwezigheid in Amerikaanse kunstkringen. Na een turbulent verblijf in de Verenigde Staten keert het koppel terug naar Mexico. Daar bieden ze onderdak aan de verbannen Russische leider Trotski, met wie Kahlo een affaire krijgt.

Wij vragen u uw coronachek app paraat te hebben, samen met uw IDKaart.

Sorry, het evenement is volgeboekt waardoor registratie niet meer mogelijk is

Datum donderdag 21 oktober 2021
Tijd 20:00 uur
Capaciteit 25