Lablearning: workshop ‘Wearables maken’ (deel 2)

Heb je wel eens nagedacht hoe jouw ideale tas eruit zou moeten zien? Welke vorm en kleur die moet hebben? En wat je ermee wilt uitstralen? Kies je voor je naam, bedrijfslogo, lijfspreuk of favoriete bloem als applicatie? En moet deze dan ook nog licht kunnen geven?

Bibliotheek Wierden organiseert, i.s.m. Tetem, een tweedelige workshop Wearables maken waarin je met het softwareprogramma Inkscape een programmeerbare linnen- of heuptas gaat ontwerpen. De tas wordt naar jouw ontwerp gelasercut en geborduurd in ons lab en vervolgens door jou zelf in elkaar gezet. Een uitdagende workshop met als resultaat je eigen gepersonaliseerde tas met verlichting!

Ruim voor aanvang van deze workshop ontvang je per post een pakketje thuis met hierin het uitgesneden, geborduurde stuk stof (uit sessie 1), electroden, lampjes, Lilypad- controller en geleidend garen. Tijdens de tweede sessie ga je deze op de stof maken, zodat de lampjes branden in het door jou ontworpen item op de linnentas/heuptas. Er is ook een mogelijkheid om de lampjes door een geprogrammeerde Lilypad-controller aan te sturen.

Datum woensdag 13 oktober 2021
Tijd 19:00 tot 21:30 uur