Lablearning: workshop ‘Wearables maken’ (deel 1)

Heb je wel eens nagedacht hoe jouw ideale tas eruit zou moeten zien? Welke vorm en kleur die moet hebben? En wat je ermee wilt uitstralen? Kies je voor je naam, bedrijfslogo, lijfspreuk of favoriete bloem als applicatie? En moet deze dan ook nog licht kunnen geven?

Bibliotheek Wierden organiseert, i.s.m. Tetem, een tweedelige workshop Wearables maken waarin je met het softwareprogramma Inkscape een programmeerbare linnen- of heuptas gaat ontwerpen. De tas wordt naar jouw ontwerp gelasercut en geborduurd in ons lab en vervolgens door jou zelf in elkaar gezet. Een uitdagende workshop met als resultaat je eigen gepersonaliseerde tas met verlichting!

In deze workshop ontwerp je met het softwareprogramma Inkscape een patroon voor een tas en een applicatie voor op de tas. Je maakt tijdens de workshop een keuze uit de stof en borduurgaren (of neemt een eigen stof mee naar de workshop). In aansluiting op de workshop wordt in het lab van Tetem het patroon met de lasercutter uitgesneden en wordt de applicatie met de borduurmachine opgebracht.

Datum woensdag 15 september 2021
Tijd 19:00 tot 21:30 uur