Scoor een Boek!

Heracles en de Bibliotheek zetten samen hun kracht in. Het leesproject ‘Scoor een Boek!’ bundelt de populairste sport van de wereld met lezen. 186 basisschoolleerlingen uit Wierden doen mee.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken. In de komende 9 weken gaan 186 leerlingen uit groep 5 en 6 van 8 basisscholen (De Roerganger, De Kluinveenschool, De Driesprong, Het Galjoen, De Mariaschool, de Sjaloomschool, de Morgenster en het Laar) in de gemeente Wierden zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Robin Pröpper van voetbalclub Heracles en worden uitgedaagd om het record van vorig jaar, 1330 boeken, te verpletteren.