Avond over de nieuwe wet orgaandonatie

Ben jij goed op de hoogte van de nieuwe wet orgaandonatie? Wat zijn de gevolgen van je keuze? Hoe gaat orgaandonatie eigenlijk in zijn werk? Je hoort soms nare verhalen, wat klopt hiervan?

Onlangs hebben veel mensen een brief gekregen met uitleg over de nieuwe wet Orgaandonatie. In het kort houdt het in dat op 1 juli 2020 alle inwoners van Nederland een brief ontvangen waarin zij gevraagd worden hun keuze voor wel of geen orgaandonatie (of voor het overlaten van de keuze aan de familie) kenbaar te maken. Doet iemand dit niet, ondanks een herinneringsbrief, dan wordt deze persoon automatisch ingeschreven als donor.

Ondanks de brief zitten veel mensen nog met vragen. Wat zijn de gevolgen van hun keuze? Hoe gaat orgaandonatie eigenlijk in zijn werk? Je hoort soms nare verhalen, wat klopt hiervan?
Om op al deze vragen, en meer, antwoord te geven hebben we mevrouw Inger Visser uitgenodigd van de Nederlandse Transplantatie Stichting. Zij is een ervaringsdeskundige en komt langs bij de Bibliotheek om alles te vertellen over orgaandonatie en over de nieuwe wetgeving.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring