Mijn Bibliotheek

Laden...

De overheid gaat digitaal; jij ook?

Huurtoeslag aanvragen, werk zoeken, een nieuw adres doorgeven, inzicht krijgen in je AOW; het zijn allemaal zaken die we tegenwoordig online kunnen regelen. Overheden verwijzen burgers steeds vaker naar hun digitale loketten en dat zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. De Bibliotheek helpt met de cursus Digisterker.

Maar nog niet iedereen is vertrouwd met het regelen van zaken op de computer. Daarom organiseert de Bibliotheek in samenwerking met de gemeente de cursus Digisterker 'Werken met de e-overheid'. In vier bijeenkomsten maak je kennis met werken met de digitale overheid.

Wat leer je bij deze cursus?
Je leert handige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij de gemeente en de landelijke overheid. Ook krijg je te zien wat de overheid allemaal al over je weet, zoals de opbouw van je AOW. Verder leer je hoe je DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.

Deze cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Wierden die al met internet kunnen omgaan. Het is om te kunnen oefenen handig dat je thuis beschikt over een computer.

Heb je moeite met internet? Volg dan de cursus internet voor beginners “Klik & Tik” .

Deelnemen
Deelname kost € 15,- inclusief cursusboek, te betalen op de eerste lesdag. De cursus wordt gegeven door gecertificeerde Digisterker docenten in een groep van maximaal 8 personen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op achtereenvolgende maandagen van twee uur. De eerste lesdag is op maandag 12 november.

Belangrijk!
Tijdens de eerste les zal je een DigiD aanmaken. Als je die al hebt neem dan je inloggegevens mee, maar controleer thuis even of je DigiD werkt! Heb je nog geen DigiD neem dan je BSN-nummer (burgerservicenummer) mee. Vergeet dit niet, want anders kan je deze les niet mee doen. Ook heb je je mailadres nodig.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring